Savjeti / Doktor osmislio dijetu iz snova: Za tri sedmice izgubit ćete deset kilograma

13. 10. 2019. u 18:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Čuveni britanski doktor Michael Mosley, inače autor brjnih knjiga o ishrani, osmislio je posebnu dijetu koja daje vrlo efikasne rezultate i to za već tri sedmice. On tvrdi da vas neće pratiti glad, a da ćete smršati od pet do 10 kilograma.

Ovaj režim nazvao je Brzo-800, a postao je planetarni hit, prije svega zahvaljujući dhelotvornosti, ali i činjenici da se lako sprovodi, te da je vrlo povoljna.

Kao što i samo ime kaže - ova dijeta bazira se na unosu 800 kalorija na dan, ali je veoma važno kakve ćete namirnice unositi u svoj organizam.

"Pridržavajte se plana i za tri sedmice ćete primetiti drastičnu razliku. Osim kalorijskog ograničenja potrebno je da se pridržavate još nekoliko pravila. Vrsta namirnica koje birate je izuzetno važna", objasnio je Mosley.

Prva stvar na koju treba da obratite pažnju jeste unos tečnosti - potrebno je da ga povećate, prije svega jer dovoljan unos pomaže da se osećaj sitosti duže zadrži.

U okviru ove dijete preporučuju se obroci sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, a više masnoće i proteina, te vlakana.

Dobre masti su zapravo prijatelj dijete, a birajte maslinovo ulje, orašaste plodove, masnu ribu i u umerenim količinama mlečne proizvode....

Za dobar rad crijeva potrudite se da ne zaobilazite vlakna - svježe povrće, mahunarke, žitarice od cijelog zrna.

Doktor Mosley također preporučuje da svojih 800 kalorija unesete u osam sati tokom dana, tačnije da praktikujete metodu povremenog posta.

Primjer jelovnika

Doručak: Dva poširana jaja sa grilovanim gljivama i salatom od bebi špinata

Ručak: Začinjeni grah sa tostom od integralnog brašna

Večera: Grilovana piletina

NEMA KOMENTARA