Dizajneri odlučili: Ovu boju su odabrali za 2017-u

Radiosarajevo.ba
Dizajneri odlučili: Ovu boju su odabrali za 2017-u
Poznata američka kompanija Sherwin-Williams koja postavlja trendove u dizajnu enterijera, u prošloj godini se odlučila za „alabaster bijelu“.

Za 2017. ovi trendseteri predlažu tzv. „poised taupe“, što bi u slobodnom prijevodu značilo „graciozna sivo-smeđa“. Boja koja nije ni topla, ni hladna, ni tamna, a ni svijetla, nego negdje u sredini, piše Patria.

Sherwin-Williams objašnjavaju da je nijansa moderni pristup bezvremenskom klasiku sive:

Signalizira novi pravac rastuće potrebe za prelijepim neutralnim bojama koje spajaju tople i hladne tonove kako bi stvorili neodoljivu i prilagodljivu boju. Neutralne boje se mijenjaju. Već pet godina svi govore o sivoj. Sad je utopljavamo.

Ako je primijenite u hodniku sa drvenim podom i uokvirite bijelom, djelovat će tradicionalno i pozivajuće. Ipak, akcentirajte asesoarima toplih boja, npr. narandžastom kako prostor ne bi djelovao sterilno i dosadno.

Ako boju želite probati u spavaćoj sobi, držite se svijetlih podova i posteljine/prekrivača za krevet kako soba ne bi djelovala poput mračne pećine.

U kuhinji će se ova smeđe-siva boja dobro uklapati sa većinom uobičajenih šema boja (tako da ne morate ulagati u novo posuđe). Rustična žuta i alga zelena se odlično slažu se sivim zidovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije