Savjeti / Deset jednostavnih navika koje će vas učiniti atraktivnijim

04. 01. 2019. u 16:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Voljeti sebe nije lako. Jednom kada uspijete istinski zavoljeti sebe, vaš stav i navike promijenit će se nabolje.

Ako izaberete da budete pozitivni to znači da ćete lakše moći privući prave ljude u svoj život - ljude koji će vas učiniti sretnom i pomoći vam da naučite i volite. Sve počinje na način kako tretirate sebe, piše David Wolfe na svom blogu.

Ovdje je deset navika koje trebate primjeniti kako bi postali atraktivniji:

Povežite se s ljudima

Važno je biti dobar slušatelj. Kada ste više zainteresirani u ono što drugi imaju kazati o sebi. onda će druga osoba osjećati kao da stvarno vam je stalo do nje. Razgovati o poslu ili vremenu je sasvim normalno u razgovoru, ali govoriti o snovima, ciljevima ili žudnjama će pomoći da se uspostavi prava veza

Napravite prioritet u prijateljstvima

Vaši pravi prijatelji su uvijek tamo kada ih trebate tako da nemojte vaše prijateljstvo zapostavljati drugim stvarima u svom životu. Njegujući vaša prijateljstva i pronalazeći vrijeme za svoje prijatelje osigurat ćete da dobri ljudi u vašem životu i ostanu

Živite u trenutku

Život može biti naporan ali morate nekada “stati na loptu” i početi cijeniti ono što imate i živjeti s tim. Cijenite ono što imate i u čemu živite i onda ćete osjećati ispunjenost.

Ostanite aktivni

Brinite se o svom tijelu, iznutra i izvana. To je veoma važno za zdravlje, sreću i potpuni osjećaj zadovoljstva. Vježbanje će pomoći da vaše tijelo bude zdravije pa ćete se bolje i ugodnije osjećati u vlastitoj koži.

Znajte da vrijedite

Kada znate da vrijedite onda ćete imati i samopouzdanja. Držite svoju glavu visoko i nemojte odustrajati od svijih vrijednosti i standarda. Biti uvjeren u ono što jeste pomoći će vam da pronađete partnera koji je sličnih standarda kao i vi.

Njegujte sebe

Hrana je gorivo za vaše tijelo. Ako stavljate prerađenu hranu u sebe, vaše tijelo neće raditi ispravno. Čak šta više, možete naštetiti svom tijelu. Izaberite svježe zdrave proizvode u vaše tijelo.

Dobro se naspavajte

San je vitalan za vaše tijelo i osjećaj zadovoljstva. Ne samo da će noćni odmor obnoviti vaše tijelo, nego pomaže i da vaša koža izgleda zdravija a vaše oči čišće. Odmorna osoba lakše se nosi sa stresom.

Nađite vremena za sebe

Nemojte se previše zatrpavati obavezama. Morate imati vremena za opuštanje. Svaki dan dopustite sebi da uradite ono što volite ili nešto što će vam pomoći da “napunite baterije”. Otiđite trčati ujutro ili se kupajte u kupki u večer, ili pročitajte nekoliko poglavlja knjige svaki dan. Nađite aktivnost koja će hraniti vašu dušu.

Opraštajte

Ljutnju je jako teško otjerati od sebe. Možda želite zadržati ljutnju i bol u sebi kako bi uvijek pamtili šta vam se loše dogodilo kako onda se to više nikada ne bi ponovoili. Istina je, da što duže držite ljutnju u sebi sve duže treba da se izliječi. Naučite iz situacija ali ostavite ljutnju iza sebe. Osjećat ćete se lakše i spremni da nastavite dalje.

Uživajte u malim stvarima

Možete promijeniti svoju sreću. Birati da uživate u životu u jednostavnim malim stvarima će održati vaš zdravim. Budte posvećeni stvarima koje će vam omogućiti da se osjećate živim i okružiti vas sa onim ljudima kojima je stalo do vas.

NEMA KOMENTARA