Crvenokose su ponovo u modi

Radiosarajevo.ba
Crvenokose su ponovo u modi
Foto:Pixabay / Crvena je lijepa, ali i zahtjevna boja
Svetlije nijanse, džindžer, riđa i sve varijacije narandžaste najbolje pristaju osobama sa svijetlom bojom očiju i sijetlom puti.

Vatrenocrvena, riđa, božule ili narandžasta kosa sa plavim pramenovima koji izgledaju kao odsjaj sunca u kosi, ove sezone ponovo su u modi!

Za crvenokose žene kažu da imaju posebnog šarma, kao i da jaka boja na njihovoj kosi odslikava snažan i nepokolebljiv karakter. Ipak, stručnjaci savjetuju da crvenom bojom postupate oprezno, iako je ove godine to "in" boja. Naime, crvena kosa ne stoji svima!

Svetlije nijanse, džindžer, riđa i sve varijacije narandžaste najbolje pristaju osobama sa svijetlom puti i svijetlom bojom očiju. Boja vina, božule ili bordo nijanse dobar su izbor za smeđooke i one sa tamnijim tenom, dok sa jakim crvenim nijansama posebno treba biti obazriv, jer izgledaju neprirodno.

Za koju god od ovih boja se odlučite, imajte na umu da ćete se morati češće šminkati, jer kosa u ovoj boji naglašava nepravilnosti tena, podočnjake i bubuljice.

Također, njega crvene kose malo je zahtevnija pošto su i farbe jače, a na udaru će biti i vaš garderober, jer kada je kosa crvene boje, garderoba mora biti prilagođena.

Jedno je sigurno - nećete ostati nezapažene, jer crvenokose su ponovo u modi!

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije