Četiri trika s kojima još stignete pripremiti tijelo za plažu bez vježbe

Radiosarajevo.ba
Četiri trika s kojima još stignete pripremiti tijelo za plažu bez vježbe
Foto: Pixabay / Ilustracija

Čak i ako ste zadovoljni svojom kilažom, moguće je da imate problema sa stvaranjem masnih naslaga na stomaku ili pak nadutošću zbog koje se loše osjećate. Odnosno, moguće je da vaš stomak nije ravan kao što biste to željeli.

No, tom problemu možete doskočiti mijenjanjem pojedinih prehrambenih navika.

Konzumirajte probiotike

Svi bi trebali u svoju prehranu uvrstiti probiotike kako bi crijevne bakterije bile u ravnoteži jer upravo poremećaj količine dobrih bakterija uzrokuje stvaranja plinova i nadutosti. Osim toga, probiotici imaju odličan utjecaj i na imunitet.

Smanjite unos soli

Zbog prevelikih količina soli u organizam dolazi do zadržavanja vode u tijelu, a time i nakupljanja masnih naslaga.

Pripazite na žvakanje

Žvakanje hrane s otvorenim ustima potiče gutanje zraka što uzrokuje nadutost. Upravo zato obratite pozornost na to da jedete polako i da idući zalogaj stavite u usta tek onda kada prethodni progutate.

Uvrstite u prehranu ove namirnice

Jabuke, dinje i kruške su bogate pektinom koji smiruje probavu, a u svoju prehranu uvrstite i začine poput đumbira i komorača koji povećavaju nivo probavnih enzima pa se hrana brže i lakše probavlja.

Odličan odabir je i ananas koji je bogat bromelainom koji ubrzava metabolizam i smanjuje nakupljanje plinova u crijevima, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije