Četiri najčešće jutarnje greške koje biste trebali izbjegavati

Radiosarajevo.ba
Četiri najčešće jutarnje greške koje biste trebali izbjegavati
Pixabay / Ilustracija
Jutro određuje cijeli dan koji je pred vama, pa greške koje činite ujutro mogu itekako utjecati na produktivnost.

Donosimo četiri najčešće jutarnje greške koje biste trebali izbjegavati.

Iritantno buđenje

Budite li se uz alarm s mobitela, pripazite da to ne bude zvuk ili melodija koja vas iritira. Buđenje uz iritirajuće zvukove može uzrokovati da cijeli dan budete loše volje.

Pokušajte se ranije probuditi kako biste u miru obavili jutarnje rituale prije odlaska na posao. Probudite li se napeti, jer se plašite da ćete zakasniti na posao i sve obavljate u žurbi, nećete ostaviti dovoljno vremena mozgu da se pripremi za novi početak dana.

Ne doručkujete

Mnogi preskaču doručak i samo popiju kafu ili čaj. Kafa će vam pomoći da se razbudite, ali u organizam nećete unijeti potrebnu energiju i hranjive sastojke.

Čim otvorite oči bacate se na posao

Pogrešno je da se primate za telefon i provjeravate e-mailove ili zovete poslovne saradnike čim se probudite. Iako vam se čini kao da ćete uštedjeti na vremenu i da radite nešto korisno, vi u stvari činite upravo suprotno.

Na taj način mozgu ne osiguravate dovoljno vremena da se odmori i opusti, a što vam je potrebno s obzirom na zadatke koji su pred vama. Stoga se preporučuje da dan započnete što je moguće opuštenije,  prenosi net.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije