Češka kompanija "Lucky Service" u augustu otvara slastičarnu u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Češka kompanija "Lucky Service" u augustu otvara slastičarnu u Sarajevu
Vlasnik češke ugostiteljske kompanije "Lucky Service" Radek Luka početkom augusta otvorit će u Sarajevu prvu češku slastičarnicu i proizvodit će i prodavati tradicionalne češke kolače - trdelnike.

Trdelnik je poslastica u obliku dimnjaka, a u Češkoj i Slovačkoj se prodaje na uličnim štandovima. Tijesto se namota na valjak i tako se peče, a kad je gotovo, uvalja se u šećer, cimet i mljevene orahe.

Može se premazati krem namazima poput Nutelle ili džema.

Luka je potvrdio za magazin Prague morning (Praško jutro) da planira širenje na zemlje zapadnog Balkana i na Singapur i Kinu.

trdelnik-spremanje2.jpg - undefined

Početkom augusta otvaramo slastičarnicu u Sarajevu. Prodavnica će također funkcionirati kao glavna filijala odakle zainteresirani mogu obavljati franšizne poslove na tržištima drugih balkanskih zemalja. Želimo upoznati mentalitet kupaca u drugim dijelovima Europe i potencijalno proširiti naše poslovanje u Sloveniju i Hrvatsku", objašnjava Luka.

Luka već posjeduje prodavnice u Austriji i Njemačkoj, koje uspješno posluju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije