Brza, a ukusna poslastica nedjeljom: Povrtne pljeskavice

Radiosarajevo.ba
Brza, a ukusna poslastica nedjeljom: Povrtne pljeskavice
Foto: Instagram / Povrtne pljeskavice s pireom

Povrtne pljeskavice idealna su prilika da jedete više povrća čak i ako niste preveliki ljubitelj. Predstavljaju sjajan ručak, a upakirati ih možete i u sendviče. Donosimo vam jednostavne trikove koji će pripremu pljeskavica učiniti još jednostavnijim.

Izrendati jednu tikvicu, dodajte jaje, so, nekoliko kašika brašna i promiješajte.

U smjesu možete dodati izrendanu mrkvu i drugo povrće, začine po želji, sireve, sjemenke i slično. 

Zagrijati ulje u tavi, pa na ugrijano ulje kašikom vaditi iz smjese pljeskavice i pržiti dok ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju.

Možete servirati uz pire-krompir ili neko meso u sosu.

Kada isprobate ovaj jednostavni recept, uvijek ćete mu se vraćati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije