Grudnjaci postaju prošlost - šta je budućnost?

Radiosarajevo.ba
Grudnjaci postaju prošlost - šta je budućnost?
Najpoznatiji modni časopis na svijetu "Vogue" piše da seksi, čipkasti grudnjaci i dekolte odlaze u historiju zahvaljujući milenijalcima koji biraju udobnost, prije svega.

"Udobnost i komfor su trenutne aktuelne teme u modnoj industriji. Kada je riječ o kupovini brushaltera, naročito među milenijalcima, oni traže udobnost", kaže modni analitičar Marshall Cohen.

On tvrdi da seksi grudnjaci koji ističu dekolte odlaze u historiju jer pripadnici nove generacije radije biraju sportske grudnjake koji su daleko udobniji.

Dekolte će zamijeniti trend "side bob", odnosno odjeća koja otkriva bočnu stranu grudi. Kada je riječ o grudnjacima, nosit će se oni mekani, napravljeni od pamuka, bez žica.

I Vogue smatra da seksi grudnjaci postaju prošlost, a na scenu stupaju udobni sportski grudnjaci. Doduše, oni navode drugi razlog.

"Dekolte - ti divni brežuljci pogurnuti jedan prema drugome kako bi pokazali seksualnu slobodu, zaveli, inspirirali požudu ili kako bi se samo pokazali - je gotov, ili u najmanju ruku, ide na zasluženu pauzu. Odbacivanje stereotipa povezanih uz spol u posljednje je vrijeme u prvom planu, a dani kada se na žene gledalo samo kao na ljepotice koje se promatra i koje svoju seksualnost očito guraju u prvi plan su službeno gotovi", navodi Vogue.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije