Brushalteri i gaćice imaju rok trajanja - evo na šta trebate paziti

Radiosarajevo.ba
Brushalteri i gaćice imaju rok trajanja - evo na šta trebate paziti
Pinterest / Ilustracija

Mnoge žene se teško razdvajaju od svog omiljenog grudnjaka ili gaćica, te ih bacaju isključivo kada se materijal razvuče ili pocijepa.

Umjesto da čekate prvu pojavu rupe ili da materijal izblijedi, stručnjaci savjetuju da češće obnavljate svoj donji veš - grudnjake i gaćice, kako biste zaštitili svoje zdravlje.

Prema njihovoj preporuci, grudnjake bi trebalo da mijenjate na svakih šest do osam mjeseci, a gaćice nakon nakon godinu dana ili ranije ako postanu neudobne ili osjetite neudobnost kada ih nosite.

"Mnoge žene ne shvataju kada je vreme za bacanje starih gaćica. Dolaze mi i čude se što su im se grudi opustile, a ne shvataju zašto", ističe Jozefina Manisbalko iz Nocturnal Lingerie za Daily Mail.

Ona je napomenula da žene treba da obrate pažnju na pojedine detalje kod brushaltera. Ako već duže vreme kopčate na posljednjim kopčama na nizu, ili je elastična guma sa bočne strane grudnjaka oslabila, vrijeme je da kupite novi.

"To je posebno važno za žene s većim grudima. Ono što malo ljudi zna jeste da grudi najviše podržava zadnja strana brushaltera, a ne sama korpa. S obzirom na to da zadnja strana nosi teret važno je paziti na kojoj ste kopči. Što je rastegnutija zadnja strana brushlatera, vaše grudi imaju manje podrške i tkivo se razvlači, zbog čega grudi počinju da vise. Također i bočna strana je važna, kada guma oslabi, brushalter više ne pruža potrebnu podršku", objašnjava Jozefina.

Iako bi mnoge dame pomislile da im treba mnogo brushaltera, ova dama ističe da je dovoljno da ih imate tri. Dok je jedan na pranju, drugi je u lavoru, a treći na vama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije