Blogerica otkrila mračnu istinu iza ovakvih savršenih noktiju

Radiosarajevo.ba
Blogerica otkrila mračnu istinu iza ovakvih savršenih noktiju
Akrilni nokti izgledaju predivno, no skrivaju mračnu tajnu.

Nju je otkrila blogerica Amelia Perrin, koja ih obožava te često na svom profilu na Instagramu objavljuje takve fotografije, a njezini noktići zaludjeli su i hiljade njenih sljedbenica.

Kako je sama otkrila, mnoge žene stalno su je ispitivale o njima, tražeći savjete, a upravo je to Ameliju natjeralo da s njima napokon podijeli pravu istinu o njima.

Naime, blogerica ih je skinula sama, nakon punih šest godina nošenja bez preporučljive stanke, a fotografiju prirodnih noktiju objavila je na društvenim mrežama, točnije onoga što je ostalo od njih.
 
 
"Ovo boli i više nego što možete zamisliti. Plakala bih pod tušem, jer bi mi svaka kap vode, koja bi mi pala na nokte, nanosila bol. Ovo je ono što se dogodi nakon šest godina konstantnog nošenja akrilnih noktiju", otkrila je, prenosi Index.hr.
 
Ono što svakako treba spomenuti jest činjenica kako ih je Amelia uklonila sama, no i bez te činjenice, dobro znate koliko oni mogu biti štetni, ako se nose bez stanke toliko dugo. Nekoliko dana kasnije, beauty blogerica ponovno je fotografirala blago oporavljene nokte, a otkrila je i kako je svakodnevno uzimala lijekove.
 
Jedno istraživanje, provedeno među Britankama, otkrilo je kako one u prosjeku troše 450 funti godišnje na manikure, a akrilni nokti su jeftinija verzija gela.
 
No, nakon ovoga, dobro razmislite trebate li doista ovako nešto...
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije