Reddit / Biseksualke otkrile šta vole kod žena, šta kod muškaraca

24. 06. 2019. u 20:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Žene koje su bile intimne i s muškarcima i sa ženama imaju veće samopouzdanje i dobro se osjećaju u svom tijelu.

Biseksualne žene se "otvaraju" na Redditu o iskustvima upoznavanja muškaraca i žena. Ono što je počelo kao niz poprilično očiglednih zapažanja o fizičkim razlikama između njihovih tijela - "žene su mekše" - uskoro se pretvorilo u poprilično zanimljivu raspravu o dvostrukim standardima i tjelesnoj pozitivnosti.

"Ovo može biti lično iskustvo, a ne ono koje je primjenjivo na sve biseksualne žene, ali osjećam manje samopouzdanja i osjećam se lošije u svom tijelu kad sam sa muškarcima, nego sa ženama u početku veze. Danas žene osjećaju veliki pritisak da izgledaju na određeni način i da konstantno budu dotjerane. Viđala sam se sa više muškaraca koji ne shvataju koliko su ta očekivanja nerealna i koliko je zaista nemoguće da ih žene stalno dosežu. S druge strane, žene imaju više razumijevanja, jer su također - žene. To zajedničko iskustvo znači da mi je prijatnije da budu nesavršene pred njima u ranijim fazama veze", napisala je jedna korisnica.

Međutim, neke žene su priznale da imaju različite kriterijume kad je riječ o onome što smatraju atraktivnim kod žena, u odnosu na isto to kod muškaraca.

"S druge strane, kao biseksualna žena definitivno primjećujem da me kod žena privlači više nesavršenosti, nego kod muškaraca. Mislim da su muška ijtela seksi kada izgledaju kao idealizovana medijska verzija onoga kako seksi muškarci izgledaju, ali mi se sviđa mnogo više različitih tipova ženskih tijela. Sigurna sam da je to samo zato što sam ja žena koja voli sebe sa svim svojim nesavršenostima, ali definitivno mislim da je to zanimljivo", rekla je druga korisnica.

Emocionalno govoreći, brojne komentatorke kažu da im je lakše da budu intimne sa drugim ženama, nego s muškarcima.

"Otkrila sam da mi je lakše da se identifikujem sa ženama i da se s njima povežem kroz slična iskustva, nego s muškarcima. Također sam otkrila da više uživam u seksu sa ženama, nego s muškarcima jer su osjećajnije“, napisala je treća korisnica.

Što se tiče seksa, mnogi muškarci treba da poboljšaju svoj "performans" kad je riječ o zadovoljavanju potreba svojih partnerki.

"Otkad sam se pomirila sa svojom seksualnošću, počelo je da mi smeta što muškarci svoj orgazam doživljavaju kao kraj seksa“, napisala je jedna korisnica.

Druga je dodala da žene obično imaju drugačije "običaje" u spavaćoj sobi - veći fokus na predigri i njihov vlastiti omiljeni redoslijed za određene seksualne radnje.

S druge strane, ispostavilo se da su muškarci mnogo otvoreniji kad flertuju.

"Smatram da su žene obično mnogo osjetljivije u početku, tako da je mnogo teže razlikovati da li im se sviđate na prijateljski ili na zavodljiv način. Koketiraš li sa mnom ili si samo pristojna? Sviđaju li ti se žene? Neverbalna komunikacija umije da bude teška", zaključila je korisnica, piše Men's Health, a prenosi 24sata.hr.

NEMA KOMENTARA