BH Telecom i Samsung vas vode na edukativno predavanje Ranka Rajovića

Sponzorisani tekst
BH Telecom i Samsung vas vode na edukativno predavanje Ranka Rajovića
Foto: BH Telecom / Predavanje Ranka Rajovića

U organizaciji kompanija BH Telecoma i Samsunga, u petak, 13. decembra će se u Sarajevu održati besplatno edukativno predavanje jednog od najvećih stručnjaka za rani razvoj inteligencije kod djece, dr. Ranka Rajovića na temu Izazovi odgoja djece u digitalno doba.

Predavanje dr. Rajovića će se održati u sportskoj dvorani Novo Sarajevo sa početkom u 18:00 sati, a namijenjeno je prvenstveno roditeljima ali i ostalim građanima zainteresiranim za ovu temu.

Roditelji su više nego i jedna druga skupina društva suočeni sa izazovima digitalnog doba. Tehnologija, odnosno pametni telefoni su nam donijeli velike pomake i uveliko olakšali život. Međutim, roditelji su svjedoci i negativnih efektata korištenja, odnosno prekomjernog korištenja pametnih telefona, posebno kada je riječ o djeci mlađeg uzrasta. Definitivno, tehnologiju treba upotrebljavati racionalno i s ciljem razvoja osobnog integriteta, znanja i mogućnosti, ali se roditelji na tom putu suočavaju sa brojnim nedoumicama.

Odgovore na brojne izazove daju upravo predavanja dr. Ranka Rajovića koji je jedan od najvećih stručnjaka i najtraženijih predavača u regiji u oblasti razvoja i odgoja djece, a njegov sistem učenja NTC podstiče zdrav  razvoj mozga kod djece, podržava potencijale djeteta, a dječije igre smatra ključnim faktorom za razvoj inteligencije. Profesor svoje učenje nesebično dijeli na brojnim seminarima i radionicama, a njegov NTC program primjenjuje se u 17 država Evrope, među kojima je i Bosna i Hercegovina, te je čast i zadovoljstvo da će svoje znanje podijeliti ovaj petak sa bosanskohercegovačkom javnosti.

Dr. Rajović će u Sarajevu govoriti o najaktuelnijim pitanjima današnjice:

Kako mobiteli i tableti utiču na mozak djeteta?
Jesu li naša djeca sigurna u virtualnom svijetu?
Kako ih naučiti da koriste prednosti interneta?
Šta čeka našu djecu za 20 godina?
Koja su to zanimanja budućnosti?
Koje su zamke roditeljstva?
Šta je biološka manipulacija djeteta?
Koje osobine moramo razvijati kod djece?

Za sve posjetioce ovog događaja ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog kapaciteta sale, obavezna prethodna registracija putem linka https://bit.ly/2YBtl85, nakon čega će posjetioci na svoj e-mail dobiti QR Code koji će ujedno biti i ulaznica na predavanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije