Bh. prirodna kozmetika koja ne sadrži niti jedan štetan sastojak

Promotivni tekst
Bh. prirodna kozmetika koja ne sadrži niti jedan štetan sastojak
Foto: Media planner / Gloria - Bh. prirodna kozmetika
Kao najveći organ ljudskog tijela, za kožu sasvim legitimno možemo reći da je ona prva linija odbrane našeg zdravlja.

Od senzorske funkcije, preko regulacije raznih procesa, pa do proizvodnje vitamina, na njoj je mnogo važnih zadataka koji su neodvojivi dio umreženog vitalnog sistema živog organizma. Zbog toga je veoma važno obratiti posebnu pažnju na odnos koji imamo prema našoj koži.

Nanositi štetne sastojke na kožu jednako je kao da i jesti ih, jer svi oni kroz kožu na kraju dospiju u naš krvotok i dugoročno ugrožavaju naše zdravlje.

Dugo izlaganje takvim štetnim sastojcima može izazvati bolove u zglobovima, alergije, depresiju, glavobolju, bol u prsima, infekciju ušiju, nesvjesticu ili nesanicu. Također može pogoršati kašalj i izazvati astmu, ali i prouzrokovati mnogo gore posljedice. Upravo zbog toga, u online prostoru se sve više i više traže alternativna rješenja u vidu proizvoda prirodne kozmetike, tj. organskih proizvoda.

Organska njega kože podrazumijeva korištenje ekoloških proizvoda.

Jednako kao i sa hranom, riječ organska opisuje proizvode koji su uzgojeni bez sintetičkih pesticida, insekticida ili bilo koje druge umjetne hemikalije. Dakle, korištenje organskih proizvoda za kožu može nam pomoći da koži damo najbolju njegu i to bez ikakvog rizika za bilo kakva oštećenja. Jednostavnije rečeno, prirodna kozmetika, prirodnim putem, pomaže nam da imamo zdravu, svježu, njegovanu i prirodnu kožu.

No, nisu ni svi proizvodi prirodne kozmetike dovoljno sigurni sami po sebi. Neki od njih mogu imati hemikalije koje se koriste prilikom miješanja sastojaka u homogenu smjesu, a koje su inače štetne. Zbog toga je uvijek preporučeno čitati sastojke na proizvodima, bili oni industrijski, ili organski.

Kad je u pitanju tržište prirodne kozmetike u BiH, ono još uvijek nije razvijeno u velikoj mjeri, ali u posljednje vrijeme imamo priliku čuti da i naša država postaje bogatija za nove mlade brendove koji nastoje dati svoj doprinos u vidu alternativnih i sigurnih rješenja. Jedan od takvih brendova je i prirodna kozmetika Gloria - produkt ideje, vizije i kreativnih ruku mlade Hercegovke Glorie Galić Volarić.

U kontekstu teme o kojoj govorimo, zanimljiv je podatak da su proizvodi prirodne kozmetike Gloria prepoznati kao izvanredni i od strane svjetskih kozmetičkih kompanija čiji su predstavnici bili zainteresovani upravo za njihovu jedinstvenu recepturu, koja u sebi ne sadrži niti jedan štetan sastojak.

Gloria - Bh. prirodna kozmetika - undefinedFoto: Media planner / Gloria - Bh. prirodna kozmetika
Ovoliko interesovanje ide u prilog priči o značaju sastojaka koje nanosimo na našu kožu, pa je samim tim i veoma značajan i sam podatak da na našem području imamo dostupne proizvode koji neće ugroziti naše zdravlje, naprotiv.

U vremenu kad su sve informacije dostupne svima i kad ih ima toliko da ih ne možemo procesuirati s potpunim povjerenjem, od velikog značaja budu upravo one koje označavaju sigurna mjesta u kojima se možemo kretati bez rizika i opasnosti. Kad je u pitanju sigurna njega i zaštita naše kože, takav teren je upravo tržište prirodne kozmetike, a unutar njega linija proizvoda prirodne kozmetike Gloria, u čiju kvalitetu i sigurnost se možete uvjeriti i sami na www.prirodna.com 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije