Besplatni pregledi kože u Sarajevu

Promotivni tekst
Besplatni pregledi kože u Sarajevu
/ Kampanja 'Ljeto za 10'
Najpoznatiji lanac drogerija u BiH, dm drogerie markt omogućio je posjetiocima Termalne rivijere Ilidža besplatne preglede kože i savjete dermatologa za bezbrižno uživanje u ljetnim radostima.

Kompanija dm je i ove godine u okviru kampanje „Ljeto za 10!” organizirala na Termalnoj rivijeri Ilidža edukativno-zabavni događaj, na kojem je veliki broj posjetilaca pregledalo kožu i dobilo korisne savjete dermatologa. Brojni posjetioci ovog događaja uživali su u ljetnim radostima, a kroz objektiv UV kamere otkrili su kako im koža zaista izgleda prije i poslije nanošenja kreme za zaštitu od sunca.

Na ovaj način želimo informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih oboljenja. Hvala dermatolozima koji sudjeluju u ovom projektu te se nadamo da će građani redovno obavljati dermatološke preglede i da će se adekvatno zaštititi prilikom izlaganja suncu”, izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Izlaganje suncu bez odgovarajuće zaštite ostavlja vidljive tragove na koži i dovodi do kožnih oboljenja, crvenila i isušivanja. Glavni uzrok u nastanku raka kože, na koji se može utjecati, predstavlja prekomjerno UV zračenje. Mijenjanjem pogrešnih navika prilikom izlaganja suncu možemo kontrolisati UV zračenje te na taj način spriječiti nastanak raka kože.

Mladeži su danas tema koja predstavlja predmet interesovanja skoro svake osobe. Razlozi za to su saznanje da je opasni melanom, najteži oblik raka kože nekada vrlo sličan bezopasnim mladežima. Zbog toga su veoma važni redovni pregledi kože, koji su veoma jednostavni i ne traju dugo, a mogu biti presudni  u otkrivanju raka kože i pravovremenom liječenju”, izjavila je mr. sci. med. dr. Tamara Jovović Sadiković.

U Banjoj Luci je ukupno 118 osoba obavilo besplatan pregled kože, od čega je 21 osoba upućena na daljnje pretrage. Serija edukativno-zabavnih događaja „Ljeto za 10!” nastavit će se 16. jula u Tuzli na Panonskim jezerima, 23. jula u Neumu, na plaži ispred hotela Sunce i 30. jula u Vitezu, vodeni park Ribica.

 

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za deset godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s više od 500 zaposlenika i 61 prodavnicom u 37 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2014/15. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 114,3 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 11.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, DAS gesunde PLUS, s.he stylezone, Denkmit, babylove i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije