Zdravo voće / Ananas: Saveznik u borbi s celulitom

16. 07. 2017. u 14:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Ananas je poznat kao voće koje pomaže kod mršanja i uklanjanja celulita.

No, jeste li znali da ananas štiti vaše srce i krvne žile? Ovo voće sadrži gotovo sve vitamine, te 16 različitih minerala. Budući da sadrži izuzetno velike količine enzima bromelaina, smatra se jednim od najzdravijih prirodnih lijekova. 

Bromelain u ananasu

U ananasu možemo naći mnoštvo bromelaina, koji ima mnoga pozitivna djelovanja na zdravlje: smanjuje otekline, djeluje protuupalno, razgrađuje bjelančevine, razrjeđuje krv i smanjuje gustoću sluzi što je važno za one koji imaju astmu i hronični bronhitis.

U kombinaciji s drugim enzimima može smanjiti simptome infekcija urinarnog trakta. Nutricionisti zbog svih navedenih djelovanja, ananas smatraju kao idealnu hranu protiv ateroskleroze i artritisa.

Bromelain je odličan protiv štetnih bakterija u crijevima, te je dobar za pročišćavanje. S obzirom da bromelain prodire kroz kožu, sok od ananasa možemo koristiti za vanjsku upotrebu; uklanjanje starosnih pjega. Sportisti ga često koriste kod sportskih ozljeda, tj. istegnuća i bolnih mišića. 

Ananas i celulit

Ovo tropsko voće stimulira crijeva i bubrege i tako potiče uklanjanje viška tekućine iz tijela. Pozitivno djeluje i na celulit te njegovo smanjenje. Celulit je posljedica slabe cirkulacije krvi.

Kapilare koje su oslabile zbog slabe cirkulacije počinju propuštati tekućinu u prostore između masnih stanica. Masno tkivo se počinje povećavati i postaje teže. U koži nastaju džepovi koji apsorbiraju velike količine vode. Kada tekućina s vremenom stagnira, čvorići postaju čvršći, a na koži se primijete kvržice.

NEMA KOMENTARA