Ako vam partner provjerava mobitel, možda ima neki od ovih psiholoških problema

Radiosarajevo.ba
Ako vam partner provjerava mobitel, možda ima neki od ovih psiholoških problema
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Istraživanja pokazuju da 34 posto žena i 62 posto muškaraca provjerava mobitel svog partnera, piše Bright Side.

Razlog za to nije samo ljubomora već osoba to može raditi zato što ima neki dublji psihološki problem i zato ima potrebu provjeravati poruke i fotografije na mobitelu osobe s kojom su u vezi.

Evo nekoliko odgovora zašto to radi i što to znači za vašu vezu.

Vaš partner/partnerica nije zadovoljan vašom vezom

U zdravoj vezi oba partnera trebala bi vjerovati jedno drugome i poštovati pravo na privatnost, ali ako jedan od partnera ima potrebu njuškati po stvarima drugoga, to bi mogao biti razlog za ozbiljno propitkivanje te veze. Možda vaš partner nije siguran želi li biti s vama ili samo ne zna u kojem smjeru ide vaša veza.

Vaš partner/partnerica možda razmišlja o prevari

U ovom slučaju, moguće je da osoba koja ima potrebu čitati poruke svog partnera ili partnerice sumnja da se događa nešto neprimjereno ili bi se to moglo dogoditi, dok je zapravo ona osoba koja vara.

Vaš partner/partnerica ne zna kako postaviti granice

U svakoj bi vezi trebale postojati granice, a njihovo kršenje nikako nije u redu i vaš partner to bi trebao razumjeti. Trebao bi prihvatiti vašu potrebu za privatnosti iako on ili ona možda nemaju tako stroge granice. Ako vam partner stalno njuška po mobitelu, to bi mogao biti znak da vaša budućnost neće biti bajna.

Vaš partner/partnerica boji se otvoreno razgovarati

Ako ste primijetili da vaša bolja polovica provjerava vaš telefon, to bi mogao biti znak da skriva nešto od vas. To može biti neka sitnica, ali može biti i prevara. Partner koji vas je vrijedan trebao bi vam reći što se događa nakon što ga to upitate.

Vaš partner/partnerica traži pažnju

Sjednite i razmislite koliko često ste razgovarali sa svojim partnerom u zadnjih mjesec dana. Ako dugo vremena niste imali kvalitetan razgovor, dobili ste pitanje na odgovor zašto se ponaša čudno, odnosno zašto vam njuška po mobitelu.

Vaš partner/partnerica nije spreman za ozbiljnu vezu

Ako vaš partner provjerava vaš mobitel umjesto da razgovara s vama, to je možda znak da je nezreo za ozbiljnu vezu. Ako vam ne može postaviti jednostavno pitanje, što će tek biti kada dođe vrijeme za razgovor o ozbiljnim temama. Vaš partner jednostavno u ovom trenutku nije spreman za ozbiljnu vezu s vama, prenosi Vecernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije