6 savjeta za sjajan seks: Jesu, malo su drugačiji od uobičajenih

Radiosarajevo.ba
6 savjeta za sjajan seks: Jesu, malo su drugačiji od uobičajenih
FOTO: Screenshot / Ilustracija

Malo eksperimentiranja nikome nije škodilo pa neće ni vama. Ako su se vaše seksualne aktivnosti prorijedile, u nastavku pročitajte savjete istaknutih američkih seksologa koji pomalo iskaču iz mora bezbrojnih i bezličnih savjeta za bolji seks.

Promatrajte jedno drugo dok masturbirate

“Kako svoj prikriveni eros izvući na svjetlo dana? Dirajte se onako kako to činite da dođete do orgazma, samo to učinite pred svojim partnerom koji će vam se u masturbiranju pridružiti. Kada gledate partnera kako se uzbuđuje, vjerujte, i vi ćete se uzbuditi. Imat ćete osjećaj da se nalazite u porno filmu“, predlaže seksualni terapeut iz San Francisca, Keeley Rankin.

Duboko dišite

“Više puta duboko udahnite. Možda vam se ovo ne čini kao revolucionaran savjet, ali je nevjerojatno učinkovit. U situaciji kada se osjetite nervoznim ili anksioznim, duboki udisaji će opustiti vaše mišiće i vratiti fokus na vašu senzualnost. Osim toga, disanje će pojačati vaš orgazam. Zapravo, mogu reći da je disanje jedan od najpodcjenjenijih seksualnih alata uopće”, kaže voditelj edukativnih programa za postizanje seksualnih užitaka, Chris Maxwell Rose.

Uživajte u oralnom seksu bez očekivanja orgazma

“Odgodite malo izravni spolni odnos i usmjerite svoju strast prema oralnom seksu. Budimo sasvim konkretni. Koristite cijeli jezik. Ližite nježno i lagano cijelo genitalno područje. Ustima i jezikom istražite partnerovo tijelo. Radite to polako i svu pažnju usmjerite na partnerov užitak”, savjetuje psihologinja i seksualna terapeutkinja iz Los Angelesa, Shannon Chavez.

Gledajte partnera isključivo kao seksualni objekt

“Ponekad, u dužim vezama, previše pažnje poklanjamo romantičnom aspektu veze, a zaboravljamo promatrati partnera kroz čistu seksualnost. Međutim, takav pristup u zdravom odnosu uopće nije loš ni neprikladan. Dapače, može biti vrlo uzbudljiv i zanosan. Potičem ljude da probude svoju prljavu, pomalo perverznu stranu seksualnog bića te da postanu bog, odnosno boginja svom partneru”, sugerira seksualna terapeutkinja, Moushumi Ghose.

Poseksajte se tamo gdje nikako ne biste smjeli

“Monotonija spavaće sobe može ubiti vaš seksualni život. Prema tome, promijenite lokaciju, ali pritom ne mislim da se s kreveta spustite na pod. Na primjer, idući put kad odete k prijateljima na večeru ili neki tulum, “nestanite” na pola sata i zatvorite se u neku od njihovih soba. Kada naiđete na neko izolirano parkiralište ili livadu, vrijeme je za seks “nabrzaka”. To ne mora biti ni klasični seks. Jezik i prsti mogu odraditi cijeli posao. Ključ je da uzbudljivim i riskantnim iskustvom stvorite novu energiju s partnerom. Uz malo sreće, ta će se energija održati i preseliti u spavaću sobu”, kaže seksualna, bračna i obiteljska terapeutkinja iz Miamia, Lisa Paz.

Isključite mozak i sve prepustite tijelu

“Prestanite analizirati sve oko sebe i na sebi pitati se činite li sve kako treba. Ne postoji ispravan i neispravan način vođenja ljubavi. Jednostavno budite prisutni i svjesni svoje senzualnosti te se otvorite svim oblicima užitaka”, ističe psihologinja iz Centra za seksualno i reproduktivno zdravlje u Honolulu, Janet Brito, piše Prvi.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije