20-godišnjakinja postala inspiracija: Šta se desi kad odbacite loše navike

Radiosarajevo.ba
20-godišnjakinja postala inspiracija: Šta se desi kad odbacite loše navike
Veoma je teško odreći se teških životnih navika, no kada to učinimo promjene mogu biti nevjerovatne. Kako bi to i dokazala, jedna djevojka iz Turske je odlučila da je dosta njenih loših navika, a njena transformacija oduševila je cijeli svijet.

Tačnije, ova 20-godišnjakinja, koja se na društvenim mrežama naziva Melephant, za kratko vrijeme izmjenom ishrane i pojedinih navika izgubila je više od 13 kilograma, pokazavši da su transformacije itekako moguće, prenosi Boredpanda.

Ona je prilagodina ishranu na namirnice bogate proteinima, te u svoj život uključila svakodnevne vježbe u teretani, što ju je dovelo do toga da je morala promijeniti brojne fotografije na ličnim dokumentima, kako bi je ljudi uopće prepoznavali.

"Jednostavno sam odlučila jednog dana da promijenim svoj život. Odlučila sam se prvenstveno na male izmjene - da sjedim umjesto da stojim u vozu, da pijem višep vode, da izbacim iz kuće grickalice i lošu hranu. A promjena je bila nevjerovatna, jer sam promijenila i psihičko i fizičko zdravlje", posvjedočila je ova djevojka koja želi postaviti primjer za druge ljude željne promjena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije