Znate li čemu služi džepić u unutrašnjosti ženskih gaćica

Radiosarajevo.ba
Znate li čemu služi džepić u unutrašnjosti ženskih gaćica

Jeste li ikada primijetili mali džep na sredini ženskih gaćica? Postoji ozbiljan razlog za njegovo postojanje i zapravo je jako važan za čovjekovo zdravlje i higijenu.

Žensko intimno područje zapravo je jedan od najosjetljivijih dijelova njenog tijela pa je potrebno paziti koji materijal se nosi kako bi se osiguralo da sve ostane uravnoteženo i svježe.

Mnogi sintetički materijali su jako iritantni i često ne dopuštaju koži da diše, a danas donje rublje ne dolazi samo u standardnim oblicima i materijalima, već postoji čipkasto donje rublje, svileno, pamučno, sintetičko i od još mnogih drugih materijala, piše Oh my mag!.

A neke vrste tkanina mogu uzrokovati zdravstvene probleme intimnog područja, prenose 24sata.hr.

Džepić osigurava mekanu i udobnu podlogu intimnom području koji štiti od trenja nastalog sintetičkim materijalima koji ne štite od trljanja, bakterija i znoja. Prilikom kupnje donjeg rublja jako je bitno da gaćice imaju ovaj džepić, pa sljedeći put kad idete u kupovinu sjetite se provjeriti imaju li gaćice koje vam se sviđaju džepić koji će vas zaštititi.

Nošenje udobnog i prozračnog donjeg rublja osigurava vam da to područje ostane suho i da ne dolazi do trenja, izbjegavajući neugodne infekcije i iritacije kože.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije