Ženka pit bulla spasila porodicu od požara: To je naša junakinja

Radiosarajevo.ba
Ženka pit bulla spasila porodicu od požara: To je naša junakinja
Foto: Twitter / Screenshot
Ženka pit bulla spasila je svoju porodicu od požara koji je u noćnim satima zahvatio zgradu u Kaliforniji.

Vlasnicu psa, Nanu Chaichanhdu, njena je osmomjesečna Sasha probudila oko 22 sata. Sasha je cviljela i skakala po stražnjim vratima stana, pokušavajući upozoriti vlasnicu i njenu kćerku na vatru koja se počela širiti strahovitom brzinom.

Izvukla je za pelenu iz kreveta

Požar je već uništio dom njenog susjeda i počela se približavati njihovom stanu, a Sasha je sve jače lajala, prenosi 24sata.hr

"Nije mi bilo ni na kraj pameti da nas pokušava upozoriti na požar. Ustala sam se iz kreveta da provjerim šta se događa. Otvorila sam vrata, a Sasha je utrčala u stan, ravno u spavaću sobu", objasnila je Chaichanhda za Daily Mail.  

Žena je tek onda vidjela da joj komšiluk gori pa je i sama krenula prema spavaćoj sobi u kojoj se nalazila njena kćer, stara samo sedam mjeseci. 

Kad je ušla u sobu, imala je šta vidjeti. Sasha je već spašavala djevojčicu tako što ju je izvlačila iz kreveta držeći je za pelenu

"Zahvaljujući Sashi, na vrijeme smo izašle iz stana i nazvale 911. Uzbunile smo i ostale ljude koji su se u tom trenutku nalazili u zgradi. Dugujem Sashi svoj život i život svoga djeteta. Ona je naša junakinja. Bez nje, vjerovatno se ne bi izvukle", ispričala je. 

Stan je potpuno izgorio

Vatrogasci su brzo stigli i uspjeli u relativno kratkom roku ugasiti vatru, pa požar nije uništio cijelu zgradu. No stan Sashe i njenih vlasnica je potpuno uništen u požaru, zajedno sa svim stvarima koje su posjedovale. Porodica trenutno boravi kod rođaka koji živi u jednom od stanova koji su vatrogasci uspjeli odbraniti od vatre. 

Na stranici GoFundMe pokrenuta je kampanja u kojem porodica pokušava prikupiti nešto novca kako bi što prije stali na noge. U kampanji su napisali da će prikupljenim novcem finansirati odjeću, cipele i hranu za cijelu porodicu, uključujući i Sashu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije