Žene žele baš njih: Ovakvi muškarci pružaju vrhunce za pamćenje

Radiosarajevo.ba
Žene žele baš njih: Ovakvi muškarci pružaju vrhunce za pamćenje
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Ženski orgazam muškarcima je jedna od najvećih životnih misterija, ali naučnici koji su radili istraživanje sprovedeno u SAD-u, tvrde da su otkrili koje karakteristike treba da ima muškarac kako bi žena doživjela savršen orgazam.

U istraživanju je sudjelovalo 100 žena koje su na osnovu svoje seksualne prošlosti morale da ocjene koji partneri su im priuštili orgazme za pamćenje i da opišu neke njihove karakteristike.

Ispostavilo se da su žene najčešće doživljavale orgazam s muškarcima koji su im bili atraktivni, zabavni, kreativni, emotivni, vjerni, seksualno iskusni, koji su dobro mirisali i koji su više pažnje obraćali na zadovoljstvo žene, prenosi Index.

Tvrde i da su češće doživljavale orgazme s muškarcima s kojima su mogle da komuniciraju tokom seksa i s onima koji su koristili igračke u krevetu.

Isto tako, ti muškarci su više pažnje posvećivali predigri.

"Dok je orgazam kod muškaraca vezan za reprodukciju, kod žena to nije slučaj, odnosno ženski orgazam nema veze s oplodnjom ili preživljavanjem", kažu naučnici, piše Independent.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije