Žene se napokon izjasnile koju veličinu penisa smatraju idealnom

Radiosarajevo.ba
Žene se napokon izjasnile koju veličinu penisa smatraju idealnom
Foto: Thinkstock / Prosječna duljina penisa
Rezultati istraživanja otkrili su koju veličinu penisa žene smatraju idealnom.

Istraživanje provedeno 2015. godine na univerzitetima u Kaliforniji i New Meksiku pokazalo je da žene smatraju da je idealna dužina penisa u prosjeku 16 centimetara, piše Rebel Circus.

Pokazalo se ipak da je idealna dužina za Kanađanke 17,6 centimetara, dok su najskromnije Australke koje će se zadovoljiti i s 14 centimetara.

Većina žena, njih čak 75 posto, je otkrila da im je veličina penisa bitna pri izboru partnera, a 61 posto je priznalo da je odbilo muškarca jer mu je penis bio premali.

Istraživanje je također pokazalo da je prosječna veličina penisa u Americi 14 centimetara, ali i da njihovi vlasnici najviše lažu jer navode prosjek od 18,3 centimetra.

Inače, najveći prosjek penisa na svijetu je u Kongu - 17 centimetara, dok se najmanji nalaze u Koreji sa skromnih devet i pol centimetara. Hrvati se mogu pohvaliti prosjekom od 14,73 centimetra.

Iako je većina žena reklo da bi prije izabralo partnera koji lošije izgleda, ali ima veći penis nego obrnuto, možda će vas utješiti činjenica da su također utvrdile da nije sve u veličini, već da puno znači i tehnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije