Žena napravila kuću preko uputstva s YouTube-a

Radiosarajevo.ba
Žena napravila kuću preko uputstva s YouTube-a
YouTube / PrtScr
Vjerovatno je teško i zamisliti da bi žena bez imalo građevinskog iskustva mogla izgraditi kuću na dva sprata s pet soba gledajući samo uputstva na YouTubeu.

Cara Brookins sa svojih četvero djece su živi dokaz da se i to može samo kad se hoće.

Carin najstariji sin Drew je pomogao  majci izraditi nacrt kuće a nakon toga da  dobije odobrenje od strane grada za izgradnju.

Njena kćerka Jada je pomagala tako što je  donosila vodu iz komšijinog ribnjaka i miješala beton za temelje, dok je njena druga kćerka spremala hranu za sve njih. 

I tako je uspjela izgraditi kuću za sebe i svoju djecu za samo devet mjeseci rada. Prošli su kroz sve faze: od kopanja temelja pa do zidanja zidova kuće.

Nakon što su inspektori za pregledanje kuća došli pogledati, bili su iznenađeni kako je sve to profesionalno odrađeno, ne vjerujući da je to izgradila jedna majka bez ikakvog znanja o građevini.

Dom koji ima biblioteku, garažu za tri automobila, pet spavaćih soba i dva sprata nazvali su Inkwell Manor, a kuća danas vrijedi oko pola miliona dolara.

Ispod u videu možete pogledati kako je to sve izgledalo, i konačno kako to izgleda kuća koja je napravljena samo uz pomoć uputstava gledanih s YouTube.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije