Moć Twittera: Albanka za dva dana pronašla porodicu Ramović!

Radiosarajevo.ba
Moć Twittera: Albanka za dva dana pronašla porodicu Ramović!
Foto: Twitter / Albanka Yafav

Albanka rođena na Kosovu, a koja danas živi u New Yorku, putem društvene mreže Twitter objavila je prije dva dana post putem kojeg je pokušala pronaći porodicu koja je za vrijeme izbjeglištva pomogla njoj i njenoj porodici.

"Tokom rata na Kosovu, moji roditelji i ja bili smo odvedeni u bosanski dom u Crnoj Gori. Nakon što smo pobjegli iz Crne Gore, nikada nismo bili u mogućnosti da komuniciramo sa ovom porodicom. Ova porodica je živjela u Rožajama, u selu Llovnic. Najstariji u to vrijeme bio je Adem Ramović, sa sinom po imenu Isuf Ramović. Prihvatili su nas kao svoje, pružali nam utočište, hranu i ljubav. Ako možete ovo podijeliti i nadam se pronaći ovu porodicu, to bi me učinilo vrlo sretnom", napisala je na Twitteru.

Njena objava je izazvala lavinu reakcija korisnika ove društvene mreže koji su odlučili pomoći u pronalasku porodice za kojom traga, a u kratkom je vremenskom periodu osim što je prikupila više od 300 dijeljenja, porodicu uspjela pronaći u kratkom vremenskom periodu. 

"Zahvaljujući svima vama, dijeljenjem moga tvita koji je završio u novinama i na Facebooku u Crnoj Gori, uspjela sam konačno pronaći porodicu koju sam tražila. Ne mogu vam se dovoljno zahvaliti za pomoć koju ste mi pružili. Hvala mnogo", napisala je Albanka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije