Zabilježili trenutak sreće: Nakon pet godina otkrili da je trudna

Radiosarajevo.ba
Zabilježili trenutak sreće: Nakon pet godina otkrili da je trudna
Foto: Facebook / Hannah Berryman i Adam Fairbrass

Hannah Berryman (26) i partner Adam Fairbrass iz Kenta u Velikoj Britaniji pet godina pokušavali su začeti bebu.

Svoju 'borbu' počeli su dokumentirati 2016., dvije godine nakon što su se odlučili na proširenje porodice. Nedavno su objavili emotivni video koji je dirnuo mnoge.

Prošlog decembra konačno su odlučili posjetiti stručnjaka koji im je rekao da Hannah pati od niske razine hormona što im otežava začeće. Nisu se dali obeshrabriti, te su krenuli na tretman plodnosti, unatoč tome što je tretman bio jako skup.

U januaru ove godine Hannah je na Instagramu napisala da je ovo njihova godina.

"U našim mislima, najvjerovatnije ćemo u roku od tri mjeseca početi s tretmanom umjetne oplodnje i napokon ćemo biti korak bliže našem djetetu. Jako smo uzbuđeni. Trudim se ostati usredotočena, puni smo nade i optimizma. Vjerujem da se sve događa s razlogom, ali nikada nećemo odustati", napisala je. 

I nevjerovatno, ali umjetna oplodnja je iz prve uspjela te je par začeo dijete.

Snimanje svega što prolaze kako bi dobili bebu se i dalje nastavljalo, pa su snimili i trenutak kad su saznali da je Hannah napokon trudna. U videu se vidi kako Hannah i Adam u nevjerici gledaju testove za trudnoću prije nego što od sreće počnu plakati i skakati po sobi.

"Pokušavamo začeti četiri godine i deset mjeseci i to nas je dovelo do ovog trenutka. Želim zahvaliti svim ljudima koji su nam pružali podršku u posljednjih nekoliko mjeseci, a posebno u ovih nekoliko zadnjih sedmica. Bol i razočaranje koje smo iskusili tokom posljednjih 5 godina nikada neće biti doista zaboravljeni i uvijek će ostati s nama, čak i kad ćemo napokon imati bebu u rukamam", napisala je.

Njihov dirljivi video koji je uključivao kompilaciju njihovih dugogodišnjih razočarenja sve do trenutka kada su otkrili da je Hannah trudna je prikupio 609.000 pregleda, kao i hiljade komentara.

Njihov video pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije