WC školjka koja će primorati radnike da ne sjede dugo na njoj

Radiosarajevo.ba
WC školjka koja će primorati radnike da ne sjede dugo na njoj
Foto: StandardToilet / WC šolja

Kompanija StandardToilet je osmislila wc školjku koja će primorati radnike da manje vremena sjede na njoj.

Dizajn školjke je osmišljen tako da primorava radnike da manje sjede na njoj. Pojedine kompanije i lokalne vlasti su već zainteresovane za kupovinu ovakvih WC školjki, piše portal LADBible.

WC školjka je nagnuta za 13 stepeni. Nagib stvara pritisak na noge čovjeka. Zbog toga ga primorava da nakon pet minuta sjedenja mora ustati.

WC školjka na kojoj će radnici kraće sjediti - undefined

Foto: StandardToilet: WC školjka na kojoj će radnici kraće sjediti

Ako je suditi na osnovu riječi Mahabira Gilla iz kompanije StandardToilet, ova školjka stvara ekonomske uštede za kompanije jer će radnici manje sjediti, a više raditi.

Gill tvrdi da ima i pozitivan uticaj za zdravlje ljudi - doprinosi uspravnom sjedenju, te pozitivno utiče na gornje i donje nožne mišiće.

Prema istraživanju koje je provela kompanija Protecting.co.uk, u osam gradova Ujedinjenog Kraljevstva zaposleni su u toaletu u prosjeku provodili 28 minuta, što utiče na efikasnost u radu kompanije. Zbog toga se u prosjeku izgubi 1.533 funte po zaposlenom (više od 3.450 maraka).

Međutim, koautorica projekta Around the WC Charlotte Jones je podsjetila da je boravak radnika u toaletu izuzetno važan.

Mišljenja je da se na vrijeme provođenja u toaletu potpuno pogrešno posmatra.

Ocijenila je da je duži boravak u ovoj prostoriji uzrokovan neadekvatnim radnim prostorom i velikim radnim opterećenjem, piše portal LADBible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije