Vrtoglava cifra: Božićna jelka čija će vrijednost srušiti svjetski rekord

Radiosarajevo.ba
Vrtoglava cifra: Božićna jelka čija će vrijednost srušiti svjetski rekord
Foto: Instagram / Jelka

Uprava hotela Kempinski Bahia pored Marbelle odlučila je tokom nadolazećih praznika zadiviti svoje goste luksuznom dekoracijom – jelkom čija će vrijednost srušiti dosadašnji rekord.

Jelku je dizajnirala Debi Vigam, koja se proslavila kreiranjem potpetica vrijednih 15 miliona dolara i svadbenom tortom vrijednom 75 miliona dolara, piše Index.hr.

Na granama ove jelke sada se nalaze obični dijamanti, trokaratni ružičasti dijamanti, crno i bijelo drago kamenje, kao i ovalni dijamant vrijednosti od oko 5,5 miliona dolara.

Popis dragocjenosti koje su prikačene na iglicama jelke nije završen jer je pri kićenju upotrijebljen i safir od četiri karata, ali i nakit prestižnih dizajnera kao što su Bulgari, Cartier Chanel i Van Cleef & Arpels.

Od tradicionalnih ukrasa, na jelki su se našle umjetne pahulje, dobre vile i obični ukrasi koji nemaju vrijednost dragog kamenja. Ipak, dijamantska prašina, 24-karatno zlato i nojevo jaje još su jedan dokaz da se pri kićenju ove jelke nije štedjelo.

Pothvat koji je oduševio goste najavljen je još krajem novembra.

Svjetska akademija rekorda procijenila je ovu jelku na 15 miliona dolara, što je stavlja na čelo liste najskupljih ikada.

U Guinnessovoj knjizi rekorda prvo mjesto još uvijek drži jelka iz Abu Dhabija koja vrijedi oko 11 miliona dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije