Brižna majka, vatrena ljubavnica: Zašto je ovaj horoskopski znak tako veličanstven

Radiosarajevo.ba
Brižna majka, vatrena ljubavnica: Zašto je ovaj horoskopski znak tako veličanstven

Ulazimo u znak Lava.

Lavica je kraljevska zvjerka, u svakom pogledu veličanstvena. Od njenog uzvišenog držanja do osobnog stila (nerijetko izražajnog i smionog), lavice su žene jake osobnosti i dobro se nose sa svojom moći baš kao i njihov planetarni vladar, Sunce.

Iako je nešto simpatičnija i manje pretjeruje od svog muškog astrološkog para, kod lavice možeš biti sigurna da neće trpjeti da se s njom neko igra - pokušaš li tako nešto, požalit ćeš. Najbolje je pustiti ju da spava, ne treba je razdražiti ako ne želiš da pokaže kandže. Ako joj neko pokuša poremetiti njen način života i ono do čega drži u životu (pogotovo ako se to odnosi na samoodržanje – obitelj, dom, zaradu) obrušit će se na tebe svom snagom. 

Lavice su živahne osobe, pune života, a njihov entuzijazam i razigranost gotovo su zarazni. Uvijek žele da ih se uvuče u neku divlju zabavu pa frajeri koji su kao cjepanica, inertni i dosadni, ne bi se trebali ni približavati tim velikim mačkama, koje duboko uživaju u vlastitoj slobodi i uvijek potvrđuju svoju autonomiju.

Lavica uvijek ima kontrolu nad svojim životom i ne želi da joj neko drugi govori što će raditi. ”Rođena sam slobodna!” moto je ovog astrološkog znaka, i lavice to shvaćaju krajnje ozbiljno – već smo navikli da se Lavica ponaša provokativno u javnosti ili na zabavi. Lavice uvijek prve izlaze na plesni podij. Njihove astrološke odrednice čine ih samopouzdanima, oslobođenima brige kako ih drugi vide. Nezainteresirane su za to da se uklope ili podvrgnu drugome. Buntovnice su protiv pravila, sanjare o velikom stvarima i teže ispuniti svoja kreativna nadahnuća, što inspirira sve oko njih.

Ljubav i seks

Lavice su tople i pune volje kad trebaju izraziti svoje osjećaje i strasti. Seks s lavicom može biti iznimno doboko iskustvo, jer je ona verzirana u jeziku ljubavi. Lavovi su tjelesna stvorenja, a svoju seksualnost iskazuju s golemom samouvjerenošću povezanom s unutrašnjom snagom. Rezervirane, skromne biljčice lako se prepadnu lavičine izravnosti i neodoljive tjelesnosti. Svaki muškarac morao bi unaprijed shvatiti je li u ljubavi kompatibilan s lavicom: jednom kad ona na nekoga baci oko, bit će krajnje odlučna da dobije ono što želi. 

Dom i obitelj

Lavica osjeća da je kod kuće kad može vladati svakim centimetrom svog domaćeg prostora koji neprestance uređuje da bi ga učinila svojim. U tome je požrtvovna čak i ako negdje boravi privremeno. Prekrit će lampe svilenim maramama, zapaliti svijeće, povješati dekoracije po zidovima. Obojit će sobu koju je iznajmila jer ne podnosi bijele zidove. Obožava crvenu, purpurnu, narančastu i slične jake boje.

Posao i novac

U divljini, lavica predvodi u lovu na hranu za svoj čopor. Bez razmetljive grive i paradiranja poput njihovih partnera, one dobave ručak skrivajući se u visokoj travi kako bi osigurale, na taj neglamurozni način, da se svi dovoljno nahrane. Vrlo slično ponašanje može se očekivati od lavice na radnom mjestu. Stoljećima je društvo bilo tako regulirano da muškarci stječu slavu i čast, a žene obavljaju masu nevidljivog i neopjevanog posla.

Koliko god mi težili tome da tu staromodnu i nepravednu podjelu ukinemo, ponekad naš ego i naše komplicirane naravi pridonose tome da se očuva. Lavice su po prirodi predodređene da budu predsjednici uprava, vođe i veliki šefovi, dok se lavovi u tim pozicijama oslanjaju na puku karizmu, šarm i trikove, piše miss7

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije