Vjerovali ili ne: Banjalučanin naduvao čak 5,21 promil alkohola u krvi

Radiosarajevo.ba
Vjerovali ili ne: Banjalučanin naduvao čak 5,21 promil alkohola u krvi
Foto: Twitter / Alkotest, ilustracija
Na društvenoj mreži Twitter osvanula je fotografija za rubriku "vjerovali ili ne" na kojoj se vidi muškarac koji je u policijskoj stanici "naduvao" 5,21 promil alkohola u organizmu.

Fotografija je za vrlo kratko vrijeme postala pravi hit na društvenim mrežama, a ispostavilo se da nije riječ o fotomontaži, već da je snimljena u augustu ove godine u Policijskoj stanici Lauš u Banjaluci, javljaju Novosti.rs.

Na fotografiji je T. D. (58) iz Banja Luke koji je priveden nakon što ga je njegova tadašnja djevojka prijavila za fizički napad.

Budući da je bio vidno pijan u stanici je urađen alkotest, a rezultat je šokirao i same policijske službenike. Naime, T. D. je aparat "zakucao" na 5,21 promil ili kako je kasnije utvrđeno 4,91 g/kg.

Zdrav razum, ali i nauka kažu da je takav rezultat nespojiv sa životom, jer testirana osoba sa tim vrijednostima ne bi trebalo da daje znakove života. 

Međutim, sudski veštaci pojašnjavaju da su izuzeci mogući i da se takvi slučajevi u praksi dešavaju u jednom od 10.000 slučajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije