Zbog oglasa na Facebooku ostali bez čitave imovine

Radiosarajevo.ba
Zbog oglasa na Facebooku ostali bez čitave imovine
Supružnici Becky Znak i Mark Higins jednim potezom uspjeli su ostati bez cjelokupne imovine koju su posjedovali, a sve zbog jednog oglasa na Facebooku.

Naime, oni su putem Facebooka pronašli jednu kompaniju za selidbu i angažovali njihove radnike da im pomognu pri selidbi, jer je profil ove kompanije imao pozitivne ocjene i komentare. Becky je pozvala ovu kompaniju i dogovorila sa njima sve, a radnici su bili veoma tačni, što je ukazivalo da je riječ o zaista dobroj kompaniji, prenosi britanski Telegraph.

U roku od sat vremena radnici su došli i upakovali u kombi svu imovinu ovog para, tačnije sve ono što je bilo upakovano u kutije, izuzev televizora jer se par bojao da se on ne ošteti u kombiju. Ispostavilo se da je televizor, koji su povezli u automobilu, jedino što im je ostalo u životu od imovine koju su posjedovali.

“Gotovo sat vremena prošlo je nakon što su spakovali stvari ispred naše stare kuće i otišli ka našem novom domu, do kog je potrebno 25 minuta vožnje. Zvali smo ih preko 40 puta, ali niko se nije javljao, te smo tada shvatili da smo opljačkani i prevareni", kazala je Becky.

Par sa bebom od sedam mjeseci starosti ostao je u praznom stanu i sve što su imali od imovine jeste jedan televizor. Njih dvoje su dan ranije otvorili pub u koji su uložili čitavu ušteđevinu i nisu imali novca više za bilo šta. Ipak, komšije su im pritekle u pomoć, ali to nikada neće biti kao ranije.

"Ljudi su nam pomogli jer smo izgubili namještaj vrijedan 11.000 eura. Ali ne žalimo za namještajem, nestale su nam uspomene, fotografije, dragi predmeti", s tugom je kazala Becky.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije