Vidovnjakinja koja je predvidjela ubistvo Kennedyja za 2020. najavila kraj svijeta

Radiosarajevo.ba
Vidovnjakinja koja je predvidjela ubistvo Kennedyja za 2020. najavila kraj svijeta
Foto: Unilad / Dixon i Kennedy

Slavna vidovnjakinja Jeane Dixon koja je postala poznata nakon što je "predvidjela" atentat na JF Kennedyja, kazala je kako će kraj svijeta doći do 2020. godine.

Dixon, koja je preminula 1997. godine, apokalipsu je predvidjela u svojoj knjizi koja je objavljena sedamdesetih godina prošlog vijeka, imena The Call to Glory (Poziv slavi).

"Armagedon će doći 2020. godine, kada Lažni prorok, Đavo i Antihrist ustanu i započnu borbu", napisala je ona.

No, prije nego što počnete kupovati grašak u konzervama i paštete i graditi bunker ispred zgrade, vrijedi znati da njena predviđanja nisu uvijek bila tačna. Dixon je rekla da ćemo rak izliječiti do 1967. godine, a prvo je rekla kako će kraj svijeta doći 1962, pa se poslije korigirala :) rekla je i da će svađa oko kineskih otoka Quemoya i Matsua 1958. pokrenuti Treći svjetski rat te da će Rusi biti prvi ljudi na Mjesecu.

Slavni matematičar John Allen Paulos čak je skovao termin "Efekt Jeane Dixon" koji se odnosi na matematičku logiku da svako može tačno predvidjeti nekoliko događaja, ali ignorira brojne druge pogreške.

Dixon je objavila sedam knjiga, među kojima su i Horoskop za pse i Astrološka kuvarica. Umrla je u januaru 1997, a njene zadnje riječi, ako je vjerovati Wikipediji, bile su "znala sam da će se ovo dogoditi".

Nadamo se i da će njeno predviđanje za 2020. biti pogrešno - druga sezona The Witchera dolazi tek 2021. godine, a to bi bilo baš šteta propustiti ;)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije