Veliki i detaljni horoskop za juli: Bit će ovo mjesec ispunjen emocijama

Radiosarajevo.ba
Veliki i detaljni horoskop za juli: Bit će ovo mjesec ispunjen emocijama
Foto: Pixabay / Ilustracija / Horoskop

Najznačajniji događaj tokom jula ove godine je pomrčina Sunca (u Raku), 2. jula, te djelomična pomrčina Mjeseca (u Jarcu), 17. jula. Tu i tamo mora se pojaviti tama u našim životima, jer jedino tada možemo uočiti razliku i razumjeti što svjetlost znači, kada se svjetlost pojavi u životnim situacijama.

Spoznaja je najčešće šokantna i bolna, ali uvijek donosi mogućnost za promjene na bolje. Efekti pomrčina mogu se osjetiti i nakon šest mjeseci od trenutka kada se dogode. Možemo očekivati mjesec ispunjen emocijama, mjesec u kojem će nam najvažnije teme biti sigurnost, stabilnost, dom, obitelj i korijeni.

Pomrčina Sunca može donijeti nove početke, promjenu, preporod i posve neočekivane prilike. Pomrčina Mjeseca daje nam potrebnu energiju kako bi se riješili svega što nam više ne treba.

Pomrčina Sunca 02. 07. 2019. godine je dio obitelji pomrčina koje su poznate po snažnim i dubokim transformacijama koje većina objašnjava traumatičnim. Neke veze naglo će puknuti, ali to otvara nove prilike. Novosti, informacije i podaci koji će nam biti dostupni mogu biti ključni i mogu privući događaje koje ćemo pamtiti cijeli život. Događaji koji pomažu da se definiraju neke stvari mogu biti prisutni u obiteljskom životu, ali i u poslovnom životu. Na društvenom polju doći će do pomaka i novih događanja kada se radi o mladima i o problemima s kojima se mladi susreću na putu prema zrelosti, samoostvarenja i društveno-poslovnih postignuća.

Pomrčina Mjeseca događa se u blizini Plutona što će utjecati na intenzitet događaja, na donošenje odluka i na poduzimanje akcije. Neki će se još snažnije držati prošlosti, ali to donosi realizaciju upravo onog od čega se strahuje i gubitak osjećaja sigurnosti za kojim se toliko traga.

Ipak, zbog retrogradnih planeta tijekom tokom 2019. godine teže je ostvariti bilo kakav pomak. Retrogradne planete su: Merkur, Jupiter, Saturn, Neptun i Pluton. U ovom periodu razmislite o svom djelovanju, stavovima, ponašanju, kalkulacijama i projektima, zato što će sve to utjecati na korake koje ćemo poduzeti kasnije, navodi Atma.

Ovan

Ljubav i veze

Ljubavni život Ovnova se zagrijava tijekom srpnja/juli 2019. godine. Strast će vas ponijeti prema nezaboravnim avanturama! Ako ste u braku, strasti će se probuditi i izaći ćete iz rutine. Vašu 5. kuću (ljubavi, afera i flertova) tijekom srpnja/juli 2019. godine aktivira niz planeta: Mars, vladar Ovna (od 2. 07.), Merkur, Sunce (od 23. 07.) i Venera (od 28. 07.). Reći će za vas da ste neodoljivi, šarmantni i romantični. Akcije vam neće nimalo nedostajati, ali prejaka strast vas može dovesti u nevolje i riskantne situacije, posebno nakon 10. 07. U trenucima kada ste najviše zagrijani, pripazite na novčanik. Merkur je retrogradan između 8. i 19. 07. i tada može donijeti poteškoće u komunikaciji i nesporazume. Neki će biti skloni davanju prevelikih obećanja ili će krivo shvatiti poruke od partnera ili suradnika. Od 3. 07. Venera, planeta koja vlada kućom braka Ovna, prolazi kroz vašu kuću obitelji i doma. Parovi koji su duže zajedno mogu očekivati brojne prilike za ostvarenje harmoničnijeg obiteljskog života. Neki će Ovnovi biti zainteresiraniji no ikada prije za postizanjem sigurnosti i stabilnosti, te će drugima pokazati svoju ranjivu stranu. Kada se radi o njihovom intimnom životu, bit će samo na dobitku zbog toga.

Šta kaže horoskop: Kakva karma čeka vaš znak do kraja 2019. godine

Posao i novac

Svibanj/maj 2019. godine donosi početak promjena u vašoj karijeri, što uključuje krizne trenutke i napetosti. Mogli bi osjetiti pritisak i možda ćete morati donijeti odluke koje su ključne za daljnji razvoj karijere. Neće biti lako ostvariti ravnotežu između poslovnog i obiteljskog života. Ohrabrite se, jer ovo nećete moći izbjeći. Pomrčina Sunca događa se u vašoj kući obitelji, doma i emotivnih temelja na kojima ste gradili život. Morati ćete reorganizirati obiteljski život ili preuzeti nove obaveze prije nego što uskočite u velike poslovne projekte. Merkur, vladar vaše 6. kuće (posla i zdravlja) je retrogradan, od 08. 07. Saturn, vladar vaše 10. kuće (karijera, društveno-profesionalni ciljevi i ugled), isto je retrogradan. U vašoj 10. kući dogodit će se pomrčina Mjeseca 17. 07. Nemojte žuriti s donošenjem odluka i dobro promislite o profesionalnim projektima i dugoročnim ciljevima. Moguće je da pomrčina Mjeseca donese značajne promjene kada se radi o upravljanju poduzećem ili kada se radi o odnosima s drugima. Vjerojatno ćete se morati prilagoditi nastalim promjenama, te razraditi planove i razviti nove strategije. Koju god odluku donosite, pažljivo analizirajte sve mogućnosti. Odluka mora biti objektivna i dugoročno gledana. Tijekom 07. mjeseca 2019. godine mogli bi prolaziti period materijalne nestabilnosti, a novac će, na neki način, predstavljati poveznicu s partnerima, roditeljima ili s voljenom osobom. Razmislite i ponovno odaberite materijalne prioritete.

Zdravlje i moral

Srpanj/juli 2019. godine bit će napet i mogli bi se iscrpiti prije nego što mislite. Napet aspekt između Marsa i Urana (10.-13. 07.) donosi nezgode, preokrete, razdražljivost i sklonost preuzimanju prevelikih rizika. Važno je za vas i vaše zdravstveno stanje da pronađete vrijeme za odmor i opuštanje. Spa centar i masaža dobra su ideja. U zadnjem djelu mjeseca situacija se popravlja i ponovno ćete biti optimistični i puni energije.

Savjet

Obiteljske obaveze, popravci na kući ili selidba donose zbrku, ali imajte na umu da sve to donosi bolje sutra. Morati ćete biti emotivno, psihički i fizički prisutni.

Bik

Ljubav i veze

Merkur, planeta koja vlada 5. kućom Bika (ljubav, avanture, flertovi) je retrogradan od 08. 07. 2019. godine. Razmislite o tome na koji način pokazujete pažnju, duboko se zagledajte u svoju nutrinu i otkrijte što točno želite. Važno je da s vremena na vrijeme razmislite o tome kakav ljubavni život vas ispunjava, koja očekivanja imate od voljene osobe i što ste zauzvrat spremni ponuditi. Napet aspekt između Marsa (vladar vaše kuće veza i braka) i Urana (smješten u Biku) donosi nevolje u ljubavnom životu. Mogli bi se iznenada zaljubiti ili popustiti mračnim strastima, što može biti popraćeno sukobima, ljubomorom i posesivnosti. Ako ste tek ušli u vezu, situacija bi se mogla početi razvijati na neugodan način, može doći do rasprava i svađa, posebno oko teme zajedničkog života. Odgodite donošenje bilo kakve odluke. Nemojte pokušati vezu strpati pod obavezno, jer će situacija izgledati kao da je neprijatelj preuzeo vodstvo. Ako ste u braku, može doći do nesporazuma zbog poteškoća u komunikaciji, zatim do svađa, posebno oko tema organizacije obiteljskog života, odnosima s rodbinom ili će se rodbina miješati u vaš ljubavni život. Na sreću, zadnji dani mjeseca donose znatno poboljšanje, povjerenje se ponovno uspostavlja i ponovno se usklađujete s voljenom osobom, posebno kada se radi o intimnosti. Unatoč tome, ostaju poteškoće zbog principa i uvjerenja i trebat će vremena i strpljenja da se to razriješi.

Posao i novac

Merkur, planeta koja vlada novcem Bika, je retrogradan od 08. 07. 2019. godine. Važno je da odvojite dovoljno vremena kako bi bolje upravljali financijama, reducirali troškove i za savjetovanje s članovima obitelji. Možda ćete zaključiti da vas voljena osoba ili roditelji ne mogu podržati na način na koji su obećali, ali iz opravdanih razloga. Vrijeme je da stavite na papir svoje prihode, rashode i mogućnosti za poboljšanje novčane situacije. Ako želite uzeti pozajmicu ili dići kredit kako bi izvršili popravke na kući ili želite urediti kuću, budite suzdržani i odredite prioritete, jer nećete moći napraviti sve odjednom. Kada se radi o poslu i karijeri, neki će željeti ostvariti promjene, donijeti odluke i predomisliti se oko tih odluka. To nije samo površna potreba, već ona dolazi iznutra i odrazit će se na odluke u poslovnom životu. Zbog neočekivanih i težih problema u obitelji neki Bikovi morat će razmisliti o dugoročnim profesionalnim planovima i akcijama. Nećete imati izbora i morat ćete obitelj staviti na prvo mjesto, barem neko vrijeme.

Zdravlje

Pomrčina Mjeseca (02. 07.) i pomrčina Mjeseca (17. 07.) aktivira rubove kuća koje povezujemo sa znanjem. To donosi nemir, želju za komunikacijom i napetost zbog količine informacija i tračeva i glasina koje dođu do vas. Povoljno je ako je pred vama ispit koji trebate položiti, jer donosi mentalnu jasnoću. Neki se uvjeti mogu promijeniti pa ćete se morati prilagoditi, pokrenuti svoje psihičke snage i učiti i koncentrirati se bolje. Ako se pojavljuju čudni simptomi, upale ili neki stariji problemi, savjetujemo da potražite više informacija. Razgovarajte s osobama koje imaju sličnih poteškoća.

Savjet

Postavite se diplomatski i proširite perspektivu. Nemojte biti tvrdoglavi, jer ćete bespotrebno stvoriti neprijateljstvo!

Blizanci

Ljubav i veze

Tijekom mjeseca srpnja/juli 2019. godine razmislite što vam je vrijedno, koji odnosi su vam značajni, što očekujete i kakav ljubavni život treba biti, kao i pitanja intimnosti, odanosti, velikodušnosti, ali i upravljanje zajedničkim sredstvima. Većina Blizanaca skakat će s cvijeta na cvijet i neće se upuštati u nešto ozbiljno, zato što se neće htjeti odreći svoje slobode. Slobodni Blizanci s lakoćom će privlačiti pažnju i osvajati riječima, smislom za humor i sposobnosti da razotkriju osjetljivu stranu osobe čije srce žele osvojiti. Pomrčina Mjeseca 17. 07. 2019. godine aktivirat će 8. kuću Blizanaca (zajednički prihodi i intimnost), a to donosi krizne trenutke u braku, ali i kod onih koji će planirati ulazak u brak. Glavni problemi bit će manipulacija, potreba za kontrolom ili ovisnost. Može se raditi i o intenzivnoj ljubavnoj priči. Budite pažljivi, jer nemar ili bilo koja vrsta pretjerivanja bit će kažnjena od strane voljene osobe, posebno nakon 20. 07. 2019. godine. Jupiter je i dalje retrogradan u vašoj 7. kući (veze, brak), kojom i vlada. U zadnjem tjednu mjeseca Jupiter pravi harmoničan aspekt s Marsom. S voljenom osobom uživat ćete u prijateljskim razgovorima, na stare zanimljive teme, kojih se niste dotakli duže vremena, sada ćete gledati drugačije i optimističnije.

Posao i novac

Pomrčina Sunca 02. 07. 2019. godine i pomrčina Mjeseca 17. 07. 2019. godine aktiviraju vaše kuće novca i rubove kuća vrijednosti pa savjetujemo da budete ozbiljni kada se radi o novcu s kojim raspolažete i da nađete bolji način upravljanja novcem. Poteškoće su moguće sa starijim zaostacima, poput pozajmica, kredita, a moguće i s naslijeđem. Pomrčina Sunca može predstavljati kritični trenutak i natjerati vas da nađete novi izvor zarade ili da srežete troškove i nanovo odredite materijalne prioritete. Neki Blizanci će pretjerivati s trošenjem novca na luksuzne i nepotrebne stvari. Merkur, vladar Blizanaca, je retrogradan od 08. 07., a 19. 07. se vraća u vašu kuću zarađenog novca i troškova. Budite oprezni, jer bi novac mogli potrošiti kako bi sebi ugodili ili bi mogli donijeti loše odluke o ulaganju novca što je isto kao da novac bacite u vjetar. Morate se suzdržati i odlučiti da li vam je nešto uistinu potrebno ili možete i bez toga što je privuklo vašu pažnju. Razmišljanja o materijalnoj situaciji kod mnogih Blizanaca utjecat će na to da poduzmu drastične poteze u karijeri. Savjetujemo da ne žurite, da ne poduzimate velike korake, jer u ovom periodu neće biti napretka. Najbolje za vas je da planirate, strpljivo i bez žurbe.

Zdravlje i moral

Puno stresa dolazi od brige zbog novca i općenito materijalne situacije ili forsiranje da stvari teku onako kako ste zamislili, zbog tvrdoglavosti. To će poremetiti vašu unutarnju ravnotežu i utjecati na zdravstveno stanje, posebno nakon 17. 07. 2019. godine. Pomrčina Mjeseca 17. 07. može predstavljati težak trenutak za vaše zdravstveno stanje, posebno ako već imate kroničnih poteškoća. Savjetujemo da ne pretrpavate raspored, da se rasteretite kako bi mogli raditi i djelovati opuštenije i smirenije. I imajte na umu da briga neće riješiti probleme, ali će poremetiti vaš imunološki sustav! Budite oprezni u prometu. Retrogradan Merkur donosi vrijeme pogodno za to da se okrenete prema sebi i svojoj unutrašnjosti, za analizu i razradu strategija i ideja o stabilnosti i sigurnosti.

Savjet

Iskoristite informacije s kojima raspolažete, nastavite sa starim pregovorima, ali nemojte žuriti s donošenjem odluka. Nemojte pretjerivati s trošenjem novca!

Rak

Ljubav i veze

Pomrčina Sunca 02. 07. 2019. godine događa se u Raku i pomrčina Mjeseca 17. 07. 2019. godine aktivira vašu 7. kuću (odnosi s drugima, partnerstva, brak). To znači da neki odnosi ili vaš brak mogu doseći kritičnu točku ili ćete morati donijeti važnu odluku, možda o većim promjenama u vašem životu. Nešto se može drastično promijeniti u vašem životu u dvoje. Pomrčina Sunca povoljan je trenutak za pronalazak unutarnjeg sklada, za unutarnje promjene i definiranje položaja u kojem ste. Morate uskladiti vlastite potrebe s potrebama drugih. U problematičnim brakovima možda je došlo vrijeme za razvod. Neki će razmišljati o ulasku u brak, ali srpanj/juli 2019. godine nije povoljno vrijeme za donošenje takve odluke. Propustit ćete neke aspekte vašeg odnosa i tek nakon 17. 07. moći ćete vidjeti situaciju kakva uistinu jeste. Oni koji nisu u vezi sanjarit će o vezi koja će završiti brakom, a to će jako ograničiti ljubavni život. Sami će biti izvorom svojih frustracija. Ako ste slobodni i želite vezu, savjetujemo da se opustite i da uživate u druženjima i novim poznanstvima, bez da projicirate slike ishoda koje ste zamislili. Jednostavno se opustite i uživajte, prilika će biti. Vladari kuće ljubavi i flerta i kuće veza i braka su retrogradni, pa zato ovo i nije najbolje vrijeme za ulazak u novu vezu. Savjetujemo da ne žurite, procijenite potencijalne partnere, osobe s kojima se družite, otkrijte svoju unutarnju istinu, kako se predstavljate, koja su vaša očekivanja od partnera i veze i slično.

Tri riječi koje najbolje opisuju svaki horoskopski znak

Posao i novac

Pomrčine tijekom srpnja/juli 2019. godine imaju utjecaj na vašu novčanu situaciju, ali i na poslovna partnerstva i suradnje. Savjetujemo da ne ovisite o drugima i jasno definirajte vlastite potrebe, materijalne mogućnosti i što možete napraviti s vašim sredstvima kako bi razvili karijeru. Mars, vladar 10. kuće Raka (karijera, ciljevi, uspjeh, društveno-profesionalan ugled) kreće kroz vašu 2. kuću (zarađeni novac, privatna sredstva) 02. 07. To je jako dobar znak i većina Rakova će puno zaraditi kroz svoj posao. Profesionalan uspjeh ili sreća odrazit će se kroz novac. Oni koje sreća ne posluži na takav način trebaju razmisliti o promjeni posla, smjera, zaposlenika, suradnji ili načina poslovanja. U ovom periodu izbjegavajte, ako to možete, donošenje odluka kada je novac uključen, zato što vam nedostaje objektivnosti. S druge strane, zbog lošeg upravljanja financijama možda ćete pomisliti da nemate dovoljno sredstava. Stvarnost je drugačija i priljev novca podržavaju Sunce (od 23. 07.) i Venera (od 28. 07.) u vašoj 2. kući. Od 08. 07. retrogradan Merkur otežava pregovore i bilo bi najbolje odgoditi ih. Moglo bi biti previše slučajnosti i nesporazuma oko primljenih i poslanih poruka i velika je mogućnost da dođe do sukoba i da se ponište prethodni pozitivni rezultati dogovora.

Zdravlje i moral

Retrogradan Merkur može vratiti stare simptome ili bolest koju ste liječili neko vrijeme i zato savjetujemo da obavite pregled. Jupiter je i dalje retrogradan u vašoj kući zdravlja i posla (kuća kojom vlada), što znači da su mogući nesporazumi, krive dijagnoze i zbunjenost oko dijagnoze, krvnih pretraga i slično. Pomrčine ohrabruju da se zauzmete za sebe, ali kako bi donijeli najbolje odluke, trebate provesti vrijeme u miru i tišini i povezati se sami sa sobom. Vrijeme je da procijenite određene situacije iz prošlosti i da ih u konačnici ostavite iza sebe. Mogli bi patiti od nesanice, ali nemojte dopustiti da to ode van kontrole i koristite blage i umirujuće lijekove na prirodnoj bazi.

Savjet

Glavne teme tijekom dana bit će odnosi s drugima i komplikacije će biti svakodnevna pojava. Nemojte izgubiti strpljenje, a osjetljive teme stopirajte i pokrenite tek nakon 20. 07.!

Lav

Ljubav i veze

Ljubavni život Lavova tijekom mjeseca srpnja/juli 2019. je pun izazova. Ako ste u braku, mogli bi se suočiti s naglim preokretima i pritiskom. Mars kreće kroz Lava 02. 07., što znači da ćete poželjeti zasjati, osvajati i probuditi romantiku i strast u svom životu. Atmosferu iz snova mogli bi pokvariti sebičnim gestama i potrebom da nametnete svoje ideje. Sigurno je da ćete privući i fascinirati na trenutak, ali u sljedećem trenutku će voljena osoba ili osoba koju želite osvojiti osjećati kao da nema prostora za izražavanje svog mišljenja i svojih želja. Izbjegavajte dominantnost i sebične i tašte ispade! Tako možete samo ugroziti odnos s voljenom osobom i udaljiti ju od sebe, jer će imati potrebu povući se u sebe ili vratiti svoju slobodu kretanja i govora. Ako ste u vezi na daljinu, očekujte nestabilnosti i sukobe, posebno u periodu između 10. i 13. 07. Lavovi koji nisu u vezi više će živjeti u prošlosti, prisjećati se starih veza ili se neće moći pomiriti s tim da ne mogu vratiti ljubavnu priču iz prošlosti. U ovom periodu posvetite se analizi, razjasnite svoje emotivne potrebe, ali i ono što ste voljni ponuditi.

Posao i novac

Retrogradan Merkur je u Lavu od 08. do 19. 07. 2019. godine. Vlada kućom zarađenog novca Lava i kućom društvenih grupa, grupnih projekata i dobiti kroz posao. To znači da bi sami sebi mogli postati najgori neprijatelj kada se radi o upravljanju privatnim sredstvima i grupnim poslovnim projektima. Pregovori s određenim organizacijama će stagnirati, a to vrijedi i za one koji traže posao u boljoj firmi. Iskoristite ovakve okolnosti kako bi proučili svoje navike trošenja, zatim definirajte određene ideje i vrijednosti i osobnu vrijednost. Do 23. 07. mogli bi imati osjećaj da vas iskorištavaju na poslu, da se žrtvujete za posao, da je posao pretežak za vas i da ne možete ostvariti napredak. Pomrčina Mjeseca 17. 07. aktivira vašu kuću zdravlja i posla, donosi krizu i točku preokreta. Natjerat će vas prema promjenama, a to će vam pomoći da konačno otkrijete što morate poduzeti u poslovnom životu.

Zdravlje i moral

Pomrčine tijekom srpnja/juli 2019. godine aktiviraju vašu kuću zdravlja, što znači da ćete povremeno osjećati pritisak, opterećenje i melankoliju. Ovo je vrijeme kada se trebate pomiriti s prošlosti, promijeniti smjer kojim se krećete i odlučiti se za zdraviji život. Oko 17. 07. 2019. godine moguće su poteškoće i povrat starijih tegoba. Možda ćete morati mijenjati način prehrane ili svakodnevne navike. Nakon 23. 07., kada Sunce ulazi u Lava, situacija se popravlja. Venera ulazi 28. 07. u Lava. Savjetujemo da se više posvetite duhovnosti.

Savjet

Budite prilagodljivi i otvoreni za pregovore, budite pristojni!

Djevica

Ljubav i veze

Umjesto da se stalno prisjećate ili nastavljate tajne i komplicirane veze, savjetujemo da se više družite, da upoznajete nove ljude i da se krećete. Bit ćete na dobitku u emotivnom životu ako izađete iz starih cipela i uskog kruga ljudi. Pomrčina Sunca (2. srpnja) i pomrčina Mjeseca (17. srpnja) aktiviraju rubove kuća ljubavi i prijateljstva. Upoznati ćete nove ljude, ali bi mogli proći kroz krize zbog dvojbi da li se radi samo o prijateljstvu ili nečem više. A možda niste više sigurni što prema vama osjeća netko blizak. Ne žurite s traženjem potvrde ljubavi ili reagiranjem na nečije potvrde, ako niste sigurni u ono što vi osjećate. Merkur, vladar vašeg znaka, je retrogradan od 08. 07. i zato je bolje da si date vremena kako bi o svemu razmislili. Ako ste u vezi, pažljivo i strpljivo procijenite ima li izgleda da ta veza bude dugoročna. Na sreću, retrogradni Saturn i Pluton u vašoj su 5. kući (ljubav, avanture, flertovi) i daju realan pogled na stvari, te objektivne odluke, čak iako to mogu biti bolne i teške odluke.

Posao i novac

Merkur je vladar Djevice i kuće karijere Djevice. Retrogradan je od 08. 07. 2019. godine i navodi vas na razmišljanje o poslu, dugoročnim poslovnim projektima, smjeru kojim se kreće razvoj poslova i o odnosima s nadređenima ili autoritetima. Razmislite volite li svoj posao, obavljate li ga sa zadovoljstvom, kakve su suradnje i jeste li zadovoljni s onim što ste postigli, kao i s materijalnom dobiti. Istovremeno, razmislite o projektu koji ste stavili na stranu. Od 19. 07. Merkur je retrogradan u vašoj 11. kući (prijatelji, grupe, zajednički projekti, tehnologija, suradnje s raznim organizacijama). Istu kuću aktiviraju Sunce (do 23. 07.)i Venera (između 3. i 28. 07.). Budući da Venera vlada 2. kućom Djevice (zarađeni novac, privatna sredstva) lakše ćete doći do novca kroz grupne projekte, suradnje s prijateljima ili pronalaskom posla u većoj firmi. Mogli bi više zaraditi reklamiranjem posla putem interneta, izradom ili poboljšanjem web stranice. Procijenite koji projekti su vrijedni i donose dobit, a koji vam samo oduzimaju vrijeme. Nakon 10. 07. mogli bi imati poteškoća s pozajmicom, dugom ili kreditom, ali do kraja mjeseca ćete to riješiti.

Zdravlje i moral

Ako uzmemo u obzir da je vladar Djevice retrogradan tijekom srpnja/juli 2019. godine, trebali bi smanjiti radne sate i odvojiti vrijeme za odmor. Pomirite se s prošlošću i otpustite stvari koje su postale prošlost odavno. Često ćete imati potrebu za samoćom. Oni koji imaju starih zdravstvenih poteškoća morat će ići na tretmane. U kakvoj god situaciji se našli, nemojte dopustiti da vas preplavi strah i nemojte žuriti s donošenjem odluka.

Savjet

Suradnje s inozemstvom mogu postati nestabilne i neisplative.

Vaga

Ljubav i veze

Tijekom srpnja/juli 2019. godine većina Vaga će imati potrebu da vježbaju ili ponovno otkriju svoju zavodljivu stranu, žudjet će za avanturama i uzbuđenjem, bit će vragolasti i skloni flertanju. S vama dolazi i nevolja, posebno ako se netko preko ušiju zaljubi u vas, a vama je samo do potvrde vaše moći zavođenja i igre. U takvom scenariju očekujte neugodnosti i komplikacije. Nećete tražiti avanturu, ali vrlo lako bi mogli upasti u nju s nekim iz okruženja, a taj netko mogao bi se razočarati zbog neispunjenih očekivanja. Mogli bi sami upasti u svoju zamku i zaljubiti se snažno u nekoga. Mogli bi odabrati da živite do maksimuma, ali imajte na umu da veze koje započnu u srpnju/juli nemaju velikih izgleda da postanu stabilne i trajne. Ako ste u braku, ovo je povoljan period za vas, jer ćete obnoviti povjerenje, posebno ako postoje stare sumnje ili neslaganja oko zajedničkih sredstava. Ponovno ćete se zbližiti, naći zajednička rješenja, ponovno ćete otkriti intimu i strast, postati prijatelji i prema zajedničkoj budućnosti gledati s nadom. Voljena osoba mogla bi biti sklona nezgodama ovaj mjesec, zato ju čuvajte!

Posao i novac

10. kuću Vage (karijera i društveno-profesionalan ugled) aktiviraju planete tijekom srpnja/juli 2019. godine, ali pomrčine 2. i 17. Srpnja/juli. Prva je pomrčina Sunca i događa se u 10. kući Vage i govori o promjeni smjera u karijeri ili unutar poduzeća u kojem radite. Možda ćete morati donijeti važne odluke u drugoj polovici mjeseca, a može se raditi i o otkazu. Značajne promjene bit će vidljive i u organizacijama koje su vam važne, ako ste dio tako nečeg ili možda čak pokretač ili vođa. Ako želite rukovodeći posao, stvari nisu tako jednostavne i morat ćete uložiti više truda kako bi se pokazali bolji rezultati i otvorile mogućnosti. U drugom djelu mjeseca ponude neće biti zadovoljavajuće ili vi nećete biti zadovoljni primanjima. Pazite na koji način upravljate novcem, posebno nakon 09. 07. Pripazite i kada se radi o zajedničkim sredstvima i raznim udruženjima, posebno ako želite izaći iz tako nečeg. Bilo bi dobro da štedite, jer bi ovaj mjesec mogli imati nepredviđenih troškova vezano za dom. Možda će vam biti jasnije nakon 17. 07. (pomrčina Mjeseca) koje su investicije isplative a koje trebate odgoditi.

Moral i zdravlje

Tijekom srpnja/juli 2019. godine moguće su brige zbog budućnosti, posebno na profesionalnom polju. Osjećat ćete nedostatak energije, bit ćete neodlučni i razdražljivi. Potražite društvo prijatelja kako bi se opustili i skrenuli misli od briga i frustracija. Prijatelji vam mogu dati dobre savjete i pomoći vam da vidite i druge mogućnosti. U obiteljskom životu odvojite svoje ciljeve od ciljeva rodbine i nemojte dopustiti da vas izbace iz takta stvari koje se vas direktno ne tiču. Za vaše dobro je da se koncentrirate na dugoročne promjene.

Savjet

Unatoč preokretima u vašem životu, zadržite smirenost i diplomatski stav, u komunikaciji budite otvoreni i dobar slušatelj!

Škorpion

Ljubav i veze

Ljubavni život Škorpiona tijekom srpnja/juli 2019. godine je uzbudljiv. Suočit ćete se s brojnim preokretima događaja, posebno nakon 09. 07. Venera, vladar kuće veza i braka Škorpiona, prolazi kroz vašu 9. kuću (između 03. i 28. 07) i zato savjetujemo da iskočite iz rutine i sigurne zone, istražite na nov način vaš ljubavni život. Iskoristite Venerine darove. Odlučite se na putovanje u dvoje, posjetite zajedno muzej, kazalište i slično. Možda vas iznenadi poziv voljene osobe na seminar samopomoći. Budite otvoreni prema takvim iskustvima! Slobodne Škorpione privlačit će stranci, drugačije kulture ili će previše idealizirati ljubavni život. U periodu od 16. do 22. 07. ljubavni život može postati napet, jer je Venera u opoziciji sa Saturnom i Plutonom (vladarom Škorpiona). Do problema dolazi zbog različitog mišljenja. Budite prilagodljivi i nemojte sami sebe ograničavati, zaboravite na potrebu da kontrolirate sve i isprobajte nešto novo! Pomrčine u srpnju/juli ohrabruju vas da promijenite određena uvjerenja ili barem preispitate uvjerenja kojih se držite tako čvrsto. Ako ste duže u vezi koja ne funkcionira, mogli bi razmišljati o razvodu. Starije tajne ili problemi mogu isplivati na površinu ili će stvari oko zajedničkih sredstava biti nejasne.

Izbjegavajte ove znakove: Slomit će vam srca ovog ljeta ili ove godine

Posao i novac

Svima ćete pokazati svoje vještine, naporno ćete raditi i imati dovoljno hrabrosti za ostvarenje napretka u karijeri. Vaš trud bit će uočen, ali pripazite, nemojte biti egoistični i nemojte reagirati na ljubomoru i tračeve oko sebe. Mogli bi biti promaknuti na poslu. Neki od vas tek sada će shvatiti da neke suradnje više nisu dobre i da ne donose dobit. Upravo suprotno, sve zasluge do sada mogu pripisivati sebi. Merkur je retrogradan između 08. i 19. 07. u 10. kući Škorpiona (karijera i društveno-profesionalan ugled). Bilo bi dobro da ponovno prođete planove koje ste osmislili za buduće akcije i projekte, te da procijenite sredstva s kojima raspolažete. Može doći do odgoda i zastoja kada se radi o dokumentima i novcu. Nije povoljan period za pozajmice ili za podizanje kredita kako bi pokrenuli planirane projekte. Radije otplatite sadašnje dugove. Upravljanje sredstvima glavna je tema tijekom srpnja, jer su planete koje upravljaju kućama novca Škorpiona retrogradne (Jupiter i Merkur). Budite oprezni, jer se može dogoditi da vam novac samo prođe kroz ruke, bez da vam nešto ostane.

Zdravlje i moral

Ako ste iscrpljeni, umorni i pesimistični, voljena osoba ili netko blizak može vam pomoći da vratite optimizam i da promijenite pogled na sebe i svoj život. Savjetujemo da se ne upuštate u nepotrebne rizike. Bez agresivnog ponašanja pokazat ćete ono najbolje.

Savjet

Pripazite u prometu, ako polažete ispit ili ako morate donijeti važne odluke vezane za budućnost!

Strijelac

Ljubav i veze

Srpanj/juli 2019. godine je povoljan period za poboljšanje ljubavnog života tako da razmislite o obavezama, o načinu na koji shvaćate voljenu osobu, o svojim stavovima i ponašanju prema voljenoj osobi. Merkur, planeta koja vlada kućom veza i braka Strijelca u periodu između 08. i 19. 07. je retrogradan, u vašoj 9. kući, a zatim u vašoj 8. kući. U tom periodu može doći do sukoba zbog principa i voljena osoba mogla bi se osjećati udaljeno od vas. Možda imate u planu zajedničko putovanje koje ćete morati odgoditi., što će vam pokvariti raspoloženje. Nakon 19. 07. 2019. godine, na površinu mogu isplivati osjetljive teme, poput vjernosti, obostranog povjerenja, posesivnosti, kontrole i manipulacije. Voljena osoba može prolaziti težak period, emotivno ili financijski. Ako budete strpljivi, otvoreni i pokažete razumijevanje, mogli bi se iznenaditi pozitivnim preokretom u zadnjem djelu mjeseca, a voljena osoba bit će otvorena prema vama. Slobodni Strijelci bit će romantični i tražit će pustolovine. Privlačit će ih obrazovani ljudi ili intelektualci koji će ih poticati da budu kreativniji, ali i pokretati emotivno. Mogli bi upoznati nekog iz inozemstva. Ako tražite ljubav, savjetujemo da budete oprezni, jer ste skloni tome da na sebe preuzmete previše tereta. To bi bilo kontraproduktivno i iscrpljujuće.

Posao i novac

Moguće su promjene i u poslovnom životu, jer Merkur ne vlada samo kućom partnerstva i braka, nego i kućom karijere, ciljeva i društveno-profesionalnog ugleda. Povoljan je period za analizu i ponovnu procjenu suradnji, investicija, ugovora, za kalkulacije i za razradu poslovnih planova. Vrijeme je da sakupite novac koji vama duguju i da otplatite svoje dugove. Neki se mogu suočiti s problemima zbog nedovoljno sredstava za ulaganje u željene projekte, a neki mogu dobiti otkaz. Pomrčina Sunca (02. 07.) i pomrčina Mjeseca (17. 07.) aktiviraju kuću novca Strijelca pa ćete se suočiti s raznim neugodnostima i napetostima. Ipak, upravo takve okolnosti donose nove prilike za nov početak ili za pronalazak novog izvora novca. Stvari ćete jasnije vidjeti, realističnije i objektivnije. Postat će vam jasno gdje su rupe kroz koje novac odlazi. Ako planirate zatražiti povišicu, ovo nije pravo vrijeme za to. Nadređena osoba mogla bi vam još dodatno nametnuti posla. Na poslu je moguća nepovoljna i napeta atmosfera, posebno od 10. do 13. 07., ali to ne znači da je dobra ideja odjednom dati otkaz.

Zdravlje i moral

Imate puno energije, ali ako je ne usmjerite dobro, mogli bi je potrošiti na razne sukobe i na razdražljivost. Vježbajte i provedite vrijeme u prirodi, možda na biciklu. Višak energije utrošite na konstruktivan način, a ne destruktivan. U tom slučaju moguće su nezgode i mentalna iscrpljenost.

Savjet

Na poslovnom polju nemojte ništa poguravati, jer nećete uspjeti, stvari neće teći onako kako vi želite! Mogli bi izgubiti položaj na kojem ste sada.

Jarac

Ljubav i veze

Odnosi s drugima neće biti jednostavni tijekom srpnja/juli 2019. godine, vjerojatno zato što vi niste u skladu sa samim sobom. Pomrčina Sunca 02. 07. u 7. kući Jarca (partnerstva i brak) označava trenutak krize koji vodi prema obnovi promjenama. Novčani problemi mogu stvoriti nesporazume s voljenom osobom, a Jarčevi koji su u procesu razvoda mogu proživljavati noćnu moru zbog podjele dobara, ako se tome ne pristupi na nov način. Moguće je i da voljena osoba prolazi kroz težak period pa joj se ništa ne sviđa, ništa joj ne odgovara, ništa ne želi i misli da ju ograničavate. Voljena osoba zapravo možda traži sebe. Pomrčina Mjeseca 17. 07. događa se u Jarcu, a Sunce-Mjesec opozicija aktivira vašu 1. i 7. kuću. Sukobi s voljenom osobom mogu postati intenzivni i neugodni, ali vas tjeraju da se suočite sa sobom, s problemima i da ponovno odredite prioritete. Najvjerojatnije se radi o Jarčevima koji moraju stvari preuzeti u svoje ruke, reći što misle i dati do znanja da su dio zajedništva. Trebate naći ravnotežu između vaših potreba i potreba voljene osobe. Pomrčina Mjeseca može označavati kraj veze ili značajan stadij ozbiljne veze. Ako tražite novu ljubav, imate podršku Venere koja prolazi vašom 7. kućom između 03. i 28. 07. Mogli bi upoznati zanimljivu osobu koja je romantična, koja misli ozbiljno i koju ne zanimaju flertovi.

Posao i novac

Poslovne veze Jarčeva, partnerstva i suradnje su pod utjecajem pomrčina tijekom srpnja/juli 2019. godine. Neke suradnje morat ćete raskinuti. Ako pregovarate oko novih ugovora i suradnji, stvari se neće glatko odvijati. Suočit ćete se s napetostima, krizama, zbunjenosti i nesporazumima, uglavnom u drugom djelu mjeseca. Venera, vladar karijere i društveno-profesionalnog ugleda, prolazi kroz kuću partnerstva između 03. i 28. 07. i taj je period povoljan za suradnje. Drugim riječima, imali bi manje uspjeha da radite samostalno na individualnim projektima. Ako ste zaposleni, pripazite kako se ponašate prema suradnicima i nadređenima, jer nakon 20. 07. odnosi mogu postati napeti. Budite otvoreni i prilagodljivi, surađujte! Merkur, vladar kuće posla Jarca, je retrogradan od 08. 07., što znači da bi bilo dobro da razmotrite svoje sisteme rada, način na koji se zalažete na poslu, bilo da ste zaposleni ili da imate vlastiti posao. Djelotvornost se može lako utvrditi kroz zaradu. Nije povoljno vrijeme za pozajmice ili kredit, iako možda smatrate da je to potrebno kako bi razvili poslovanje. Možete ulagati s manjim svotama. Razmislite o ulaganju u kvalifikacije, specijalizaciju i slično. Izbjegavajte financijska nagađanja.

Zdravlje i moral

Vladari kuća zdravlja Jarca, Merkur i Jupiter, su retrogradni. Zbog toga bi trebali malo usporiti, odvojiti vrijeme za opuštanje, vrijeme za sebe. Ako osjećate veći umor, tražite savjet stručne osobe. Izbjegavajte bilo kakva pretjerivanja. Stres i nezadovoljstvo nemojte pokušati ublažiti pretjerivanjem s hranom, pušenjem ili alkoholom. Tijekom ovog mjeseca pripazite na to kakve tretmane primjenjujete. Ako vam nije posve jasno što trebate raditi, tražite pojašnjenje!

Savjet

Koliko god stvari djelovale komplicirano, nemojte se zatvarati! Razgovarajte i pregovarajte, jer je to najbolje što možete napraviti u ovakvom periodu.

Vodenjak

Ljubav i veze

Tu i tamo tijekom srpnja/juli 2019. godine imat ćete osjećaj kao da nema pomaka i sve će teći sporije. Potencijalnim partnerima slat ćete kontradiktorne signale, a možda vi nećete shvaćati namjere drugih. Merkur, vladar kuće ljubavi Vodenjaka, je retrogradan između 08. i 19. 07. u vašoj 7. kući (veze i brak). Bilo bi dobro da razmislite ne žurite li možda u zajednicu i obaveze, ako ste u neslužbenoj vezi. Pripazite što govorite i kako govorite i dajte sebi vremena da razjasnite ono što osjećate. Razgovor s obitelji može vam pomoći. Tranziti retrogradnog Merkura kroz 7. kuću Vodenjaka najpovoljniji je za one koji su u braku, ako razmisle o načinu na koji izražavaju svoje osjećaje. Mogli bi razmišljati i o prinovi. 7. kuću Vodenjaka aktiviraju planete: Mars, Sunce mu se pridružuje 23. 07. i Venera 28. 07. Unatoč mogućnosti da dođe do nesporazuma i svađa u periodu od 10. do 18. 07., nakon 23. 07. ulazite u puno bolji period. Ipak, ništa neće samo od sebe doći, morate se potruditi i više nego inače. Ako ste slobodni, neće vam biti lako pokrenuti ljubavnu priču. Istina, neke će opterećivati prijašnja veza u koju bi se željeli vratiti, ali to nije moguće.

Posao i novac

Pomrčina Sunca 02. 07. 2019. godine događa se u kući posla Vodenjaka, a pomrčina Mjeseca 17. 07. 2019. godine isto ima utjecaj na to polje. Povoljan je period za novi profesionalni projekt, iako to neće proteći bez uzbuđenja, napetosti, igre moći i utjecaja iza zavjese. Možda su vam neke stvari vezano za posao tek sada jasne poput namjera suradnika i nadređenih. Ako imate vlastiti posao, morat ćete birati među zaposlenicima ili otpustiti neke, što će biti stresno i izvorom sukoba. Može doći do nesporazuma s poslovnim partnerima ili ćete otkriti da imate neprijatelja tamo gdje to najmanje očekujete. Nakon 17. 07. neki Vodenjaci odlučit će se za promjenu smjera u karijeri, ali to neće u potpunosti biti željena odluka, već će biti prisiljeni na to zbog okolnosti. Merkur vlada 8. kućom Vodenjaka (zajednička sredstva, pozajmice, sponzorstva, naslijeđe). Retrogradno kretanje Merkura može biti korisno za definiranje ciljeva kada se radi o novcu. Ako ste u suradnji iz koje želite izaći ili ako se radi o zajedničkim dobrima, sada ćete imati priliku za izlaz ili za podjelu dobara.

Zdravlje i moral

Kuću zdravlja Vodenjaka aktiviraju pomrčine tijekom srpnja/juli 2019. godine. Imat ćete dovoljno snage i energije da se nosite s umorom i slabosti. Koliko god bili pod stresom ili nemotivirani, naći ćete unutarnju snagu za nastavak i za pronalazak rješenja. Najbolje bi bilo da ne kopate puno po prošlosti, nego da izvučete mudrost iz prijašnjih iskustva i da gledate prema budućnosti. Budite oprezni u prometu.

Savjet

Ovaj mjesec očekujte suparništva i natjecanja među radnim kolegama i na poslu, ali uz smirenost i otvorenu komunikaciju imat ćete najviše uspjeha. Izbjegavajte agresivan pristup prema drugima, koliko god mislili da ste u pravu!

Ribe

Ljubav i veze

Imate moć zavođenja tijekom srpnja/juli 2019. godine i zračite nježnošću i romantikom. Vaš ljubavni život može početi iznova. Ako ste u vezi koja ima potencijala, mogli bi ući u novu fazu, odnos će postati strastveniji i dublji. Pomrčina Sunca 02. 07. 2019. godine događa se u 5. kući Riba (ljubav, avanture, flert), ali na tu kuću snažno utječe i pomrčina Mjeseca 17. 07. 2019. godine. Nova romansa može procvjetati, dok se loše veze privode kraju, ovisno u kakvoj ste situaciji. Jasno je to da je vaš ljubavni život pun ključnih trenutaka. Merkur, planeta koja vlada 7. kućom Riba (partnerstvo i brak), je retrogradan od 08. 07. i vraća se 19. 07. u 5. kuću Riba. Savjetujemo da budete oprezni kada se radi o vašem ljubavnom životu. Dajte si vremena kako bi spoznali svoje nove osjećaje i da budete sigurni u ono što osjećate prema nekome. Parovi koji su duže zajedno moći će izaći iz rutine tijekom srpnja 2019. godine i ponovno će otkriti put prema većoj bliskosti, razumijevanju, obostranom povjerenju i strasti. Trebali bi imati bogatiji društveni život, čak iako može uzrokovati kratkotrajnu ljubomoru. Povoljno je vrijeme za razmotrite pravila po kojima vaš brak funkcionira ili bilo zajedničke obaveze.

Posao i novac

Mars, planeta koja vlada kućom zarađenog novca, prolazi kroz 6. kuću (zdravlje i posao) Riba tijekom srpnja/jul 2019. godine. Novac dolazi kroz posao i rad, te zahvaljujući poslovnim vezama, a važnu ulogu odigrat će i vaša spremnost da ste uz radne kolege onda kada treba. Pripazite na stare glasine koje će isplivati na površinu nakon 10. 07. i zbog kojih može doći do svađa na poslu. Pripazite kako razgovarate s drugima, jer možete stvoriti neprijatelje i još više problema, umjesto da riješite postojeće. Ako postoji nedovršen posao, a partnerstvo se raskinulo, silom nećete ništa postići, niti ćete dobiti novac. Neke Ribe strahovat će zbog novčane situacije. Razmislite ozbiljnije o promjeni posla ili području rada, o prekvalifikaciji ili pokretanju svog posla. Jupiter je i dalje retrogradan u kući karijere Riba i tjera vas da nastavite dalje s optimizmom i da budete otvoreni za nove prilike, te da promijenite strategiju kako bi se istaknuli i popravili svoj društveno-profesionalan ugled. Krajem mjeseca mogli bi dobiti novac koji ste nekome posudili ili barem dogovoriti kompenzaciju.

Zdravlje i moral

Vladar Riba je retrogradan tijekom srpnja/juli 2019. godine pa bi bilo dobro da odvojite vrijeme za sebe i obavite rutinske preglede, posebno ako imate starih poteškoća ili ste zanemarivali neke simptome. Ovo je odlično vrijeme za promjenu načina života, navika i prehrane. Više se posvetite sebi, a nakon 19. 07. trebali bi zaista naći rekreacijske ciljeve, nastaviti s hobijem koji vas čini sretnima i ozbiljno se zapitati što vas uistinu čini sretnima. Radost življenja zaista je jako važna za zdravlje i događaji tijekom ovog mjeseca pomoći će vam da otkrijete to.

Savjet

Prijatelji mogu biti osjetljiva tema tijekom srpnja/juli 2019. godine. Prije nego što okrivite nekog razmislite o tome što imate za ponuditi umjesto onog što očekujete dobiti, piše Atma.hr.

Ova tri znaka horoskopa očekuje veliko obilje u julu 2019. godine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije