Veliki horoskop za Valentinovo i idealan poklon za svaki znak

Radiosarajevo.ba
Veliki horoskop za Valentinovo i idealan poklon za svaki znak
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Sudeći prema planetarnim konstelacijama, Valentinovo će proteći u znaku iznimno strastvenih i uzbudljivih vibracija. Bliskost planeta ljubavi, Venere, i strasti, Marsa, mogla bi razbuktati želje i mnoge potaknuti na djelovanje s ciljem ostvarenja ljubavnih snova. Naklonost će se izražavati energično, otvoreno i direktno, bez okolišanja. S druge strane, Mjesec u Vagi “traži” uglađenost i staromodno udvaranje s ciljem da se emotivne potrebe ostvare unutar veze.

No Ovnom “obojeni” Venera i Mars mogli bi mnoge potaknuti da ovaj romantičan dan iskoriste kako bi prišli osobi koja im se sviđa i na taj način zadovolje potrebe svojeg libida, bez namjere da se upuste u nešto ozbiljnije i trajnije. U dugim vezama pripadnice ljepšeg spola imat će velika očekivanja od strane svojeg partnera, kojemu će, čini se, više biti do razmjene strasti nego emocija.

Zaljubljeni će se prepustiti zovu zanosa i zaljubljenosti te doživjeti nešto što bi njihov odnos moglo pomaknuti korak naprijed. U svakom slučaju, iskoristite ovaj dan, ali i preostali dio mjeseca, osobito ako ste usamljeni i tražite nekog svojeg. Dobra zabava, možda i avantura unijet će više uzbuđenja u vašu svakodnevicu, probuditi vas iz zimskog sna te vas vjerojatno ubaciti u stanje zanosa i zaljubljenosti.

OVAN

Na ovaj poseban dan Ovnovi će biti puni energije, strastveni i zavodljivi. Ako ne završe u tuđem krevetu ili u strastvenom zagrljaju voljene osobe, vjerojatno će se odlično provesti u većem društvu i uživati u znatiželjnim pogledima osoba suprotnog spola. On obožava iznenađenja. Pozovite ga na večeru u svoj dom, dočekajte ga izazovno odjeveni, ne dajte mu blizu i pustite ga da se ‘dinsta’ na laganoj vatri.

Žene ovog znaka najviše će uživati u pažnji, ali i u vašem samouvjerenom nastupu. Želite li je zavesti, nemojte joj pričati o osjećajima, zaintrigirajte ju slučajnim dodirom, otvaranjem šampanjca kojeg ćete pijuckati uz zanimljivi razgovor, a nakon svega izađite u noćni provod.

Idealan poklon: kožne rukavice, sportska torba, crveni šal ili marama, CD s njegovim omiljenim izvođačima.

BIK

Vaš Bik neće biti osobito raspoložen za izlazak i provod, no ako mu je stalo do vas, sigurno će se pobrinuti da večernje sate Valentinova provede u vašem zagrljaju. Mnogi Bikovi će primiti čestitku od bivše ljubavi ili pristati na flert samo kako bi zadovoljili tjelesne potrebe. Budući da nije tip od osjećajnih vatrometa te mu je više stalo do komfora i sigurnosti, oduševit će se predložite li mu večernji provod u krevetu uz butelju probranog vina. Kad ogladnite, zajedno skuhajte večeru uz zvuke argentinskog tanga.

Želite li ga tek zavesti, dopustite njemu da vodi igru i budite strpljivi. Pobjeći će na znak bilo kakvog pritiska.

Idealan poklon: kolač koji ste sami ispekli, deka od kašmira, darovna kartica iz njegova omiljenog dućana.

BLIZANCI

Na Valentinovo će Blizanac biti posebno druželjubiv, pa će vjerojatno dogovoriti izlazak u većem društvu. Samci bi mogli upriličiti jedan susret i uspostaviti bliski kontakt od kojeg će mnogo očekivati, dok će zauzeti uživati u razmjeni osjećaja i ugodnoj bračnoj atmosferi. Za pripadnike ovog znaka najbolje je organizirati večernji izlazak s prijateljima i ni u kom slučaju mu predlagati ostanak u kući. Želite li ga na ovaj dan posebno iznenaditi, isplanirajte kraći izlet izvan grada ili posjet mjestu koje već odavno želi vidjeti.

Bitno je samo da mu ne bude dosadno i da nije već viđeno. Što raznovrsnije, to bolje.

Idealan poklon: knjiga, pretplata na omiljeni magazin, mirisna krema za ruke, prsten, oprema za spravljanje koktela.

RAK

Iako će imati velika očekivanja od partnera i samog Valentinova, dogodit će im se nešto nepredviđeno. Možda ih neće iznenaditi osoba od koje to očekuju, nego netko za koga nisu niti znali da prema njima gaji osjećaje. To će ih potaknuti na donošenje nekih odluka. Oni vole sve što je nježno i romantično. Ovisni su o pažnji i silno žele biti voljeni. Stoga im na Valentinovo možete razgaliti dušu ako im napišete ljubavno pismo i u njemu navedete sve one razloge zašto vam je poseban. Usrećit će ga intimna proslava udvoje, večera uz svijeće i laganu glazbu, vaš pogled pun prihvaćanja i topline.

Idealan poklon: okvir za sliku, srebrni nakit, poklon koji ste sami osmislili i izradili slijedeći njegove afinitete.

LAV

Zvijezde će ga na Valentinovo posebno maziti. Njegov šarm, komunikativnost, zavodljivost i spremnost na flert bit će na vrhuncu. Možda će ga iznenaditi jedan poziv na provod ili poruka od osobe za koju je bio uvjeren da nije zainteresirana za njega. Najbolje od Valentinova s Lavom dobit ćete budete li ga inaugurirali u centar svojeg života, barem na taj dan. Pritom ne zaboravite udijeliti mu kompliment na račun njegova izgleda. Krenite ujutro na posao prije njega, a na jastuku mu ostavite ljubavnu poruku i pripremljeni doručak. On toliko silno voli kad je mažen i pažen.

Idealan poklon: kutija za nakit, odjeća s potpisom, boca pjenušca, zlatna ogrlica, luksuzni preparati za njegu kose. 

DJEVICA

Pripadnik ovog znaka bit će posebno nestašan, čak i sklon prekoračiti neke granice i obećanja, što za njega nije uobičajeno. Tražit će izlaz iz sive zone, iz dosade, i pokušati pronaći zabavu izvan poznatih okvira. Možda će biti sklonija i nevjeri te seksu s neznancem. Udovoljiti Djevici nije uvijek jednostavno, no sigurno postoji nešto što je njoj posebno bitno. Možda će cijeniti da ju kući, kad dođe s posla, dočekate s ručkom ili će se oduševiti kad primijeti da ste pospremili stan ili obavili neke popravke u kući.

Uljepšajte joj ovaj najromantičniji dan u godini na praktičan i svrsishodan način, bez puno patetike i romantičnih pothvata.

Idealan poklon: pekač za hljeb, bijela košulja, sat, mirisni sapun ekološke proizvodnje.

VAGA

Bit će posebno ‘naoštrena’ na ovaj dan, a očekivanja će joj biti jako velika. Sigurno će se potruditi ugoditi onima koje voli, no isto će očekivati i zauzvrat. Neki događaji donijet će joj nove uvide vezano uz ljubav i vezu. Vrlo brzo mogla bi se naći na novom početku. Vagu morate izvesti na večeru ili joj na neki drugi način omogućiti da dostojno obilježi praznik zaljubljenosti. Bitna joj je forma, zato pomno isplanirajte ovaj dan. Osluškujte njezine želje i potrebe nekoliko dana uoči Valentinova.

Sigurno će vam dati do znanja što očekuje od vas. I na taj dan zaboravite na djecu, kućne obaveze ili posao, ona vam mora biti prva i najvažnija.

Idealan poklon: parfem, kozmetika za njegu lica i tijela, losion poslije brijanja, torba, cipele, cvijeće.

ŠKORPION

Spada u red najstrastvenijih znakova Zodijaka, a na Valentinovo će biti posebno raspoložen za vatrene dodire. Samci će se naći u izazovnoj situaciji na radnome mjestu, s kolegom koji će ih iznenaditi poklonom ili prijedlogom za kavu. Vezani će istraživati potencijale svojeg odnosa među plahtama. Škorpion nije od nekih velikih poklona niti ih očekuje, a nerado ih i kupuje. Mnogo više će mu značiti ako zadovoljite njegove trenutačne potrebe, kakve god one bile.

Je li posrijedi ukusna večera, istraživanje novih mogućnosti u seksu ili prilika da napokon zajedno izađete na neki dobar koncert, u svakom slučaju, osluškujte njegove želje.

Idealan poklon: donje rublje, seksi igračka, dizajnerske naočale, DVD njegova omiljenog redatelja.

STRIJELAC

Upravo prolazi kroz uzbudljivo ljubavno razdoblje, a Valentinovo će mu otvoriti nove mogućnosti za ispunjenje najintimnijih želja. Osjećat će se seksi, bit će vrlo privlačan i imat će samo jedan cilj – biti u društvu osoba ili osobe koja će mu omogućiti nezaboravni večernji provod. Budući da voli akciju i sklon je istraživanju nepoznatog, priredite mu nešto što dosad nije imao prilike vidjeti, okusiti ili upoznati, a blisko je njegovim interesima.

Odvedite ga negdje gdje će moći plesati i uživati u glazbi ili posjetite restoran koji nudi egzotična jela. Najbitnije je da izađete iz kuće te da ste što dalje od monotonije i dosade.

Idealan poklon: tenisice, fotoaparat, mobitel, kalendar s omiljenim kućnim ljubimcima, priručnik za putovanja.

JARAC

Mogao bi se naći u zabranjenoj ljubavnoj zoni, u odnosu s osobom koju silno želi, a nedostupna je. Ne drži pretjerano do Valentinova i romantike, no ovaj put će mu silno biti potreban netko tko će mu pokazati da je voljen. Potrebna mu je bliskost koju neće znati kako zatražiti. Njega ne možete ‘kupiti’ poklonima, romantičnim pričama i osjećajima.

On je vrlo pragmatičan i racionalan, stoga će više cijeniti ako povedete razgovor o nekim bolnim situacijama iz vaše prošlosti i pritom preuzmete odgovornost za svoj dio krivice. Želite li ga tek osvojiti, zaboravite na valentinovske čestitke. Radije ga pozovite na prijateljski ručak.

Idealan poklon: torba za laptop, omiljena DVD serija, svileni kućni ogrtač, kožni notes, medicinski leksikon.

VODOLIJA

Dan zaljubljenih provest će odgovarajući na poruke, objavljujući znakovite statuse na Facebooku i braneći se od udvarača koji će ga salijetati putem društvenih mreža. Mogao bi uživati u jednom slučajnom susretu koji će prerasti u dugi noćni razgovor u četiri oka. Za njega ljubav ima sasvim drugo značenje nego za obične ‘smrtnike’.

Stoga na Valentinovo ne slavi svoju vezu, nego ljubav kao takvu, svoj odnos prema samome sebi i postignuća koja je ostvario iz ljubavi. I vjerujte, voljet će vas najviše na svijetu ako mu predložite neku informativno–zabavnu igru ili kviz putem kojeg ćete otkriti više jedno o drugome, ali i o vašem odnosu.

Idealan poklon: fotoalbum sa zajedničkim slikama, neobično ljubavno pismo, knjiga o svemiru, dalekozor.

RIBE

Pripremit će poklon za nekog posebnog i isto tako očekivati zauzvrat. Večernje sate provest će u društvu s jednom, za njih posebnom osobom, daleko od pogleda javnosti. Nesretno zaljubljeni iskoristit će priliku i javiti se bivšoj ljubavi, a nakon toga je sve moguće. Valentinovo je savršena prilika da se nahrane pažnjom i ljubavlju bliskih osoba.

Bit će vrlo romantični i kreativni u osmišljavanju poklona za svojeg partnera, pa ako ste u vezi s Ribom, ne zaboravite na taj, za nju vrlo važan dan. Dugo maženje i zagrljaji pokloni su koji će joj značiti najviše na svijetu.

Idealan poklon: mirisne svijeće, svilena pidžama, bojanka za odrasle, sol za kupanje, knjiga poezije, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije