Veliki horoskop za maj 2019: Samo jednom znaku će sve biti kako treba

Radiosarajevo.ba
Veliki horoskop za maj 2019: Samo jednom znaku će sve biti kako treba
Foto: Pixabay / Ilustracija

OVAN

Spremate se na daleki put i znate da taj put neće biti nimalo lak. Na sreću, ne idete sami. Ali to vam i nije neka utjeha, idete s osobom na koju se ne možete baš osloniti. Na ovom putu ćete imati priliku da porazmislite o tome što vam se događalo i što sve želite promijeniti kod sebe.

Posao vam je nekada bio vrlo bitan, ali sada kada ste shvatili kako sve funkcionira, nije vam više na prvom mjestu. Nemate više toliko motivacije i volje da radite kao nekada zato što znate da napredovanje ne ovisi od tome, vaš talent nije nimalo bitan, bitne su samo veze i poznanstva.

Krajem mjeseca su mogući problemi s kukovima, morat ćete što prije ići na pregled kod specijaliste kako bi točno ustanovili što je rešenje vašeg stanja i što je uopće dovelo do toga. Ukoliko obavite sve preglede, liječenje će brže početi. Obiteljski imate problema s koštanim oboljenjima i zato morate strogo voditi računa o svemu što vam može ugroziti zdravlje.

BIK

Preveliki pritisak na poslu će trajati i ovog mjeseca. Imate previše radnih zadataka koje jedva stižete napraviti, i iz dana u dan ih je sve više. Pokušajte neke zadatke prebaciti na kolege koji nemaju toliko posla kao vi, pošto vas polako i sigurno stiže umor i počinjete osjećati posljedice prevelikog obima posla.

Srest ćete osobu koja vam je nekada bila vrlo bitna i koju niste vidjeli dugo vremena. Vidjeli ste se svega nekoliko puta u prethodnih nekoliko godina u prolazu, ali niste imali vremena da popričate, nitko nije htio prvi da priđe zbog ponosa, ali ovog mjeseca će biti drugačije. Kada se budete sreli, bit će kao da nikada niste prekidali kontakt i pričat ćete satima kako biste nadoknadili izgubljeno vrijeme.

Ipak, nemojte dozvoliti da vam se ta osoba ponovo uvuče pod kožu, nije sve bilo sjajno u vašoj prošlosti, iako je više bilo lijepih trenutaka. Sadašnjost i prošlost ne mogu se usporediti, ništa više nije isto kao ranije, to morate shvatiti prije nego pokušate ponovo s tom osobom, ako do toga uopće dođe.

Potreban vam je odmor pošto ste pretjerali s poslom i sada osjećate posljedice. Kroničan umor, nesanica i premorenost samo su neke od stvari koje su vas zadesile – morate usporiti tempo. Nije sve u novcu, iako je većini ljudi novac jako bitan, morate se i odmoriti i naći vremena da se bavite nekim drugim stvarima.

BLIZANCI

Nije vrijeme za rizične poslovne poduhvate iako vam se neke prilike čine vrlo primamljivim. Postoji dosta faktora koji mogu negativno utjecati na cijelu tu situaciju i najbolje je da sačekate neko povoljnije vrijeme za financijska ulaganja. Ako se bavite računovodstvenim ili javno dostupnim uslugama, očekujte variranje u ponudi i potražnji.

Ovaj mjesec će vam svakako donijeti neke probleme, a komunikacijske sposobnosti su vam prve na udaru naročito ako ste slobodni. Idealan je period za započinjanje novog poslovnog poduhvata, ali morate dobro razmisliti o uzrocima i posljedicama planova koji mogu krenuti po zlu. Najbolje je da stavite sve na papir i da vidite ima li ta vaša poslovna ideja smisla ili je bolje da ne gubite dragocjeno vrijeme.

Možete realno vidjeti sve faktore i njihov utjecaj na krajnji rezultat samo ako promatrate problem objektivno, bez emocija. Ovaj period mogu obilježiti i promjene na privatnom planu, kada je riječ o započinjanju nekih novih prijateljstava.

Osjećate se dobro, ali ipak ne bi bilo loše da malo usporite tempo, previše žurite i previše obaveza preuzimate na sebe, niste od čelika, malo usporite i dajte svom organizmu šansu da se odmori. Nemojte jesti pretjerano masnu i začinjenu hranu, a meso i mlijeko unosite samo umjereno. Jedite više i češće toplu hranu, izbjegavajte prženo, a samo s vremena na vrijeme pojedite nešto slatko, znate i sami da ste skloni debljanju, a to donosi brojne rizike.

RAK

Vaša karijera će se naći na meti mnogih koji smatraju da ne znate raditi svoj posao ili se ne trudite dovoljno dobro da ga radite. Pokušavate ih razuvjeriti, ali kada pogledate svoje ciljeve koje ste ostvarili, i nemate se baš čime pohvaliti. Ipak, mnogi poslovni partneri vjeruju u vas. Smatraju da je ovo samo jedan loš period iz koga ćete se uskoro izvući.

Vaš partner nema razumijevanja za vaše zahtjeve i prohtjeve koji su, morat ćete priznati, svakog dana sve brojniji. U drugoj polovini mjeseca dobit ćete šansu za jednu romantično putovanje, možda ćete tamo ostvariti bolju komunikaciju i riješiti neke probleme koje vas već duže vrijeme muče. S voljenom osobom morate stalno razgovarati i unaprjeđivati svoju vezu, ne smijete je uzimati zdravo za gotovo.

Osjećate bolove u potiljku i sljepoočnicama, najbolje je da provjerite krvni tlak pošto i sami znate da imate genetsku predispoziciju za to. Ne smijete više jesti slanu i masnu hranu, ali jednostavno ne možete joj odoljeti. Ipak, ako želite da sačuvate svoje zdravlje što je duže moguće, morat ćete napraviti korekciju prehrane i izbaciti brojne loše navike.

LAV

Borit ćete se hrabro ovog mjeseca sa svim nedaćama, obavezama i problemima koji se samo nagomilavaju. Ipak, smatrate da to ništa nije neobično za vas i za vas život, navikli ste na takav stil života i ne možete zamisliti da živite drugačije. U poslu situacija konačno kreće na bolje, imate suradnike koji vam pomažu ali morate naučiti surađivati s njima svakodnevno.

Vaš ljubavni život je buran kao što je oduvijek i bio, ali vama je iskreno sve to dosadilo. Želite se smiriti i uživati u ugodnim trenucima s voljenom osobom, dosta vam je drame, igara i gubljenja vremena s osobama koje to ne zaslužuju. Ponekad jednostavno maštate da ste u dugoj i stabilnoj vezi bez trzavica, ali ovaj mjesec jednostavno nije pravo vrijeme za stabilnost, vaš avanturistički duh uvijek traži nešto novo i uzbudljivo i još se ne želi smiriti.

Zabave i noćni život uzimaju maha, ne možete bez posljedica ići kasno na spavanje i ustajati rano. Mogući su problemi s glasnicama i promuklošću, a samo o vama ovisi koliko dugo će taj problem trajati. Imunitet vam nije najjači, a vi ga dodatno svakog dana oslabljujete, morate prekinuti s porocima i početi hraniti se zdravo, svakodnevno.

DJEVICA

Poslovna komunikacija s jednom važnom osobom će vam donijeti dosta toga pozitivnog ovog mjeseca. Imat ćete šansu naučiti mnoge stvari vezane za vaše radno mjesto, a to će otvoriti neka nova vrata za razvoj karijere i za bolje ostvarenje ciljeva i planova koje već duže vrijeme pripremate, ali ih ne realizirate.

Dobitak na financijskom polju je moguć sredinom mjeseca, ali neće biti spektakularan kao što ste očekivali. Konačno je došlo vrijeme za uređenje vašeg životnog prostora i ovaj mjesec je idealno vrijeme za to. Točno znate što sve želite promijeniti, imate solidnu zamisao samo vam je potrebno da nađete prave osobe koje će vam pomoći da realizirate svoju ideju na pravi način. Ako želite, uvijek možete potražiti savjet prijatelja, ali znate da se njihovi ukusi ne slažu s vašim i da ćete samo bez potrebe dobiti dosta savjeta koji vam se ne sviđaju.

Poslije toliko godina traganja i istraživanja, konačno ste u vezi s osobom koja je dosta starija od vas i pravo je čudo što niste ranije shvatili koliko je to bolje nego gubljenje vremena s nezrelim osobama koje ne znaju što žele. Starije osobe su zrelije, mirnije i staloženije i upravo takva osoba je vama potrebna u ovako teškom trenutku kada ste ostali bez igdje ikoga.

VAGA

Rokovi su kratki, ali vi uspijevate sve završiti u propisano vrijeme. Ni sami niste vjerovali da sve obaveze možete završiti, a da vas netko ne pritišće i da govori kako morate više i i brže raditi. Posao ne trpi vaš neorganiziran privatni život, ali ako uskoro ne sredite privatne obaveze, posao će trpjeti, a vi to svakako ne želite. Potrudite se to izbjeći po svaku cijenu.

Neke kolege će ostati bez posla zato što se nisu dovoljno trudili da izvrše svoju radnu normu i zadatke na vrijeme, ali vas to ne pogađa, znate i sami koliko se trudite i koliko vrijedite, i drugi vas uopće ne zanimaju.

Obitelj i bliski prijatelji žele provesti više vremena s vama, ali to početkom mjeseca jednostavno nije moguće. Ipak, krajem drugog razdoblja imat ćete više vremena za privatni život, to iskoristite na pravi način. Idite s užim i daljim članovima vaše obitelji na neki izlet ili piknik ako je lijepo vrijeme, ili se jednostavno okupite u zatvorenom prostoru, napravite malu obiteljsku zabavu kako bi razgovarali i saznali što ima novo kod svakog od njih.

U posljednje vrijeme ste nabacili kilograme, ali to ne želite priznati i ljutite se na svakoga ko to spomene. Mada, u dubini duše znate da jedete više nego što vam organizam traži, jedete kada ste nervozni i depresivni, a to će na duže staze ugroziti vaše zdravlje. Ako ne možete sami se izboriti s tim problemom, najbolje je da potražite savjet stručne osobe.

ŠKORPION

Znate da bez dobrih i jakih poslovnih veza nećete moći ostvariti dobar poslovni rezultat, i zato prije nego što bilo što počnete morate kontaktirati neke osobe na položajima kako bi provjerili hoće li vas podržati u vašoj namjeri da učinite nešto korisno za cijeli grad. Ako od te osobe ne dobijete podršku, gubite dragocjeno vrijeme i najbolje je da zaboravite na cijelu tu zamisao.

Vaš osjećaj za komunikaciju vas ovog mjeseca ne služi na najbolji način, jednostavno ne znate dobro izraziti što želite i zbog toga će doći do nesporazuma s partnerom. Imate zajedničke ciljeve, ali niste sigurni želite li ih realizirati na pravi način, to je ono što dovodi do svađa i rasprava i morat ćete to što prije riješiti ako želite nastaviti dalje zajedno.

Znate da imate problema s probavom kada god ste nervozni i uznemireni, ali nikako niste u stanju izbjeći stresne situacije koje su u vašem životu prisutne skoro svakodnevno. Ako mislite da možete sami riješiti taj problem – to je dobro, ali ako niste sigurni i mislite da vam treba stručna pomoć, nemojte se stidjeti da je potražite.

Neki članovi obitelji će uskoro otići na malo duži odmor i to će vama odgovarati više nego što ste očekivali. Malo slobode i samostalnosti nikome nije smetalo, uživat ćete sami sa sobom, a već dugo to niste bili u prilici raditi. Samoća je ponekad korisna stvar.

STRIJELAC

Kreativni ste ali nemate kome pokazati tu vašu kreativnost, nikoga ne zanima ono što znate i ono što možete i znate učiniti. Danas su neke druge vrijednosti na provjeri, a vi ih nemate, nažalost, i zato ste zaglavljeni u vremenu i prostoru i ne znate kako da se toga oslobodite.

Promatrate parove oko sebe, svi djeluju sretno i zaljubljeno, ali se pitate je li to samo maska ili zaista postoji iskrena i prava ljubav. Vi je još uvijek niste uspjeli pronaći ni doživjeti, uvijek ste bili u vezi s nekim tko više voli vaš novčanik nego vaše kvalitetne osobine. Mnogi ljudi ne gledaju više kakva ste osoba već što možete učiniti drugima, svi vas žele iskoristiti na ovaj ili onaj način i zbog toga vas ljubavna veza trenutno ne zanima.

Ovih dana vam se otvaraju brojna vrata kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Napravite pravi potez kada je riječ o ljubavi i nećete više nikada biti sami. Ne pravite kompromise ni s kim, ali pregovarati morate. Ako postupite iskreno i pravedno, pregovori će se završiti sasvim korektno i bit ćete zadovoljni i vi, ali i druga strana.

Ako vam se netko sviđa, to ne znači da trebate po cijeli dan misliti na tu osobu i zapostaviti i svoje prijatelje, posao i obitelj. Ako nemate što raditi, najbolje je da nađete neki hobi, inače će ta simpatija prijeći u opsesiju. Nemojte otkrivati sve emocije odmah na početku razgovora, ostavite nešto i za kasnije.

JARAC

Oduvijek vam je bilo bitno da imate dovoljno slobodnog vremena i slobodnih dana u mjesecu kako biste imali prilike da provodite vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima, ali ovog mjeseca ćete imati toliko obaveza da ćete rijetko imati prilike da se opustite. Ako vas zovu s posla, pokušajte objasniti da niste samo vi zaduženi za neke stvari i pozovite se na zakon o radu ukoliko je to potrebno.

Ako ste u vezi, ovog mjeseca je idealna prilika da je učinite još jačom. Barem jednom tjedno odvojite vrijeme koje ćete provesti nasamo s partnerom, razgovarajte dosta o tome što volite, a što ne, razgovarajte o prošlosti pa čak i bivšim ljubavima, nemojte ništa kriti, budite iskreni, tako se ljudi najviše zbliže i najbolje upoznaju.

Svaka poslovna prilika je za vas izazov, nemojte preskočiti nijednu šansu, makar pokušajte, ako uspijete, još bolje za vas, ako ne uspijete, to će biti još samo jedno iskustvo koje će vas učiniti kvalitetnom osobom. Ne dozvoljavate sebi da gubite vrijeme pa makar i ako niste sigurni da možete nešto ili ne, vi ćete pokušati – pa kud puklo da puklo.

VODOLIJA

Umorni ste od obaveza zato što partner sve prepušta vama, vi ste navikli da nikada ne kažete „Ne“, ali ponekad očekujete i pomoć od voljene osobe. Za sada se još uvijek ne vide neke negativne posljedice toga, ali ipak niste sigurni koliko to još možete trpjeti.

Tvrdoglavi ste u ljubavi i to je jedina stvar preko koje partner ne može prijeći. Ipak, ni ljubomora vam nije strana, znat ćete ovog mjeseca i tu vašu osobinu pokazati, ali to je relativno dobra stvar zato što voljena osoba mora vidjeti i vaše vrline, ali i vaše mane.

Bol u grudima nije nešto s čime se treba igrati, naročito ako se događa tijekom napornih fizičkih aktivnosti. Malo ste zanemarili svoje zdravlje, ispravite to što je prije moguće kako ne bi došlo do fatalnih ishoda. Čak iako u obitelji nema srčanih oboljenja, ne znači da ste vi zaštićeni od istih.

RIBE

Imate dosta energije i motivacije i generalno se dobro osjećate. Nemojte posustati ni i u drugoj polovini mjeseca kada će vam snaga malo posustati, ali nećete osjećati umor i malaksalost, možda tek sljedećeg mjeseca.

U ovom mjesecu ćete imati priliku pokazati sve svoje radne sposobnosti, jednostavno ćete imati želju da se natječete sa suradnicima zato što znate da imate mnogo više znanja i vještina od njih. Međutim, pazite se, ima i onih koji izgledaju kao da ništa ne znaju, a u stvari su vrlo spretni i inteligentni.

Dosta vam je dosadnih udvarača koji samo čekaju priliku da razgovaraju sa vama. To što ste komunikativna i mirna osoba ne znači da imate živce da razgovarate sa svakim tko to poželi, ipak neka granica mora postojati i polako gubite živce zbog toga. Sredinom mjeseca će se stvari smiriti i ljudi će razumjeti da vi ipak niste tako dostupni za razgovor, piše Atma.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije