Veliki astro fenomen 2020. stiže i događa se jednom u nekoliko godina

Radiosarajevo.ba
Veliki astro fenomen 2020. stiže i događa se jednom u nekoliko godina

Januar donosi brojne planetarne fenomene, pa, kako najavljuje poznati svetski astrolog Oscar Kayner, trebalo dobro da se pripremimo za nova kosmička dešavanja koja će u potpunosti transformirati naše živote.

Sudeći prema astro prognozama, uskoro će se na nebu dogoditi rijedak fenomen - Saturn, poznat kao kosmički učitelj, poravnat će se zajedno sa Plutonom, planetom koja predstavlja skriveni preobržaj.

Konjukcija Saturna i Plutona će se dogoditi sredinom januara, a ona se inače javlja na svake 3-4 godine, što govori koliko je ovo rijedak i značajan događaj. Osjetit ćemo brojne promjene, poput prevazilaženja dosadašnjih granica i odbacivanja starih obrazaca ponašanja (na mentalnom, emocionalnom i finansijskom nivou).

Značajno dešavanje će se odigrati u isto vrijeme, tačnije 10.01.2020, kada se Sunce i Mekur približavaju Lunarnoj eklipsi, a veliki broj planeta pozicionarnih na nebu imaće magičnu moć da mijenjaju svijet.

Zato, dobro zapamtite ovaj datum jer će zvanično biti otpočet značajan period transformacije za sve nas.

Ovo neće biti jedini veliki astro događaj u 2020. godini, jer će se pored toga odigrati još dvije konjukcije, uključujući planete Saturn, Pluton i Jupiter, a svaka od njih djelimično utiče na poziciju moći. Bilo da je riječ u vladi ili finansijkom sektora možemo da očekujemo iznenadne promjene.

Ove konjukcije također najavljuju da ćemo tokom narednih godina morati da preuzmemo veću odgovornost za svijet i da se dobro pripremimo za konstantan napredak.

Marsova ravnodnevnica (ekvinocij), trenutak kada se Sunce nalazi tačno nad ekvatorom te planete, predstavljat će glavni astrološki događaj godine.

Kako Saturn bude ušao u Vodoliju, što će se desiti u periodu oko ravnodnevnice, pokrenut će se novi tehnološki talas, nalet energije koji je fokusiran na otkrića i revoluciju. Tokom ovog perioda kreativno razmišljanje može da dovede do bolje komunikacije i nove saradnje kao i proboj na polju nauke.

Rijetka Solarna eklipsa u junskom solsticiju (kratkodnevnica) je također jedan od značajnijih događaja u 2020. Energija će tada proći kroz jedan od najspiritualnijih centara, mistični i magični Tibet.

To znači da će planete izvršiti svoj uticaj i "otključati" misterije života, mudrosti i tajne drevnih civilizacija, što će svima kolektivno pomoći da pronađemo bolji način života.

Kako se bližimo kraju 2020., Jupiter će ući u Vodoliju i donijeti pravdu i red na zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije