Drama u Irskoj: Piloti prijavili NLO, otvorena velika istraga

Radiosarajevo.ba
Drama u Irskoj: Piloti prijavili NLO, otvorena velika istraga
PrtScr / Ilustracija

Irska zrakopolovna agencija otvorila je veliku istragu nakon više prijava o neobičnim svjetlima i neidentifikovanim letećim objektima (NLO) na jugozapadnoj obali Irske.

Sve se dogodilo rano ujutro u petak 9. novembra kada je pilotkinja British Airwaysa pozvala zračnu kontrolu u Shannonu, s pitanjem da li se održavaju vojne vježbe jer su uočili nešto što se jako, jako brzo kreće ispred njih. Zračna kontrola nije imala te informacije.

Prema pisanju BBC-a, pilotkinja je letjela iz Montreala u Kanadi prema aerodromu Heathrow u Londonu, a kazala je da se ispred i s lijeve strane pojavilo snažno svjetlo, a zatim i NLO, koji je otišao u pravcu sjevera.

Pilot iz aviona Virgin uključio se u razgovor, s porukom da je možda riječ o meteoru ili nekom objektu koji ulazi u Zemljinu atmosferu. I on je vidio više objekata koji su se kretali u istom pravcu, a uočio je i velika svjetla koja su se počela kretati prema gore velikom brzinom.

Jedan od pilota naveo je da je brzina bila nevjerovatna, skoro kao mah 2 (što je dva puta brzina zvuka, op.pr.).

Apostolos Christou, astronom Armagh Opservatorije i Planetarija, za BBC je kazao da su piloti vjerovatni vidjeli prašinu koja ulazi u Zemljinu atmosferu velikom brzinom.

"Vjerovatno je to ono što inače zovemo zvijezdama padalicama. Nije baš najjasnije iz njihovih izjava, ali možda je to bilio nešto veličine oraha ili jabuke", rekao je on. 

Astronom tvrdi da je novembar pun takvih događaja: "Čini se da su rekli da su se dijelovi odvajali od objekta i prošli pored aviona, što je ono što se desi kada kamen iz svemira uđe u atmosferu i počne se raspaditi."

Prošle godine, svijetom je prohujao snimak nastao u istoj zoni, a autori videa tvrde da su također snimili vanzemaljce iz Shannona:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije