Vapaj 33-godišnjakinje: Bojim se seksa, želim izgubiti nevinost. Pomozite mi

Radiosarajevo.ba
Vapaj 33-godišnjakinje: Bojim se seksa, želim izgubiti nevinost. Pomozite mi
Pixabay / Ilustracija
Novozelanđanka koja se nikad nije seksala, zatražila je pomoć psihologa nakon što je shvatila da se previše boji intimnih odnosa. Anonimna 33-godišnjakinja objasnila je kako je još kao tinejdžerica zazirala od seksaNovozelanđanka koja se nikad nij.

"Djevica sam i mislim da se bojim seksualnih odnosa. Još sam kao klinka, poput mnogih drugih, maštala o braku i djeci", započela je žena svoju ispovijest na Stuffu.

"Bila sam dobra djevojka koja je odlučila čuvati se za brak. Nisam sigurna zašto, ali ne mislim da je imalo veze s religijom."

via GIPHY

Na fakultetu je imala nekoliko “zabavnih noći” s muškarcima, ali se držala svog pravila o neseksanju te se zaustavljala na maženju i ljubljenju. Sada, kada je ozbiljno zakoračila u tridesete, želi razbiti tu psihološku barijeru i konačno izgubiti nevinost.

Priznala je kako nikad nije bila u ozbiljnoj vezi – u posljednjih devet godina hodala je s trojicom i imala priliku za seks, ali je svaki put odbila.

Nedostatak iskustva i reakcija partnera jedni su od razloga koji je sprječavaju da se opusti u krevetu. Zatražila je savjet psihologinje Robyn Salisbury.

via GIPHY

Stručnjakinja joj je rekla kako se se ne smije sramiti što je toliko čekala te da jednu rečenicu treba izreći na svom sljedećem spoju: “Da, voljela bih izaći s tobom, ali moram ti priznati da me strah jer nemam iskustva u tim stvarima.”

Ako naleti na negativnu reakciju druge strane, savjetovala joj je da se ubuduće kloni takvih tipova muškaraca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije