Vancouver u strahu: Pošta morala obustaviti isporuke zbog vrane razbojnika

Radiosarajevo.ba
Vancouver u strahu: Pošta morala obustaviti isporuke zbog vrane razbojnika
Facebook / Canuck s ukradenim nožem
Dostava pošte obustavljena je u jednom dijelu Vancouvera zbog napada vrane, zvane Canuck.

Canuck je odranije poznat policiji po "razbojništvu", uključujući vožnju gradskom prevozom i krađu sjajnih predmeta, poput noža s mjesta jednog zločina.

Kanadska pošta saopćila je da na određenim adresama u istočnom Vancouveru neće dostavljati poštu dok se opasnost po osoblje ne otkloni.

Glasnogovornica pošte Darcia Kmet rekla je za BBC da su radnici te službe napadnuti i povrijeđeni i da su prinuđeni da privremeno obustave dostavu.

Shawn Bergman, koji vodi Facebook stranicu Canuck and I, u kojoj prati ponašanje ozloglašene ptice, kaže da on i njegove komšije već neko vrijeme nisu primili poštu.

"Štitimo svoje radnike tako što trenutno neće donositi poštu na adrese gdje se zna da Canuck napada", glasi odgovor pošte koji je Shawn primio.

Canuckovo nestašno ponašanje ispočetka je bilo simpatično, ali u posljednje vrijeme je preraslo u opasnost.

Prošle godine u maju ukrao je čelični nož, koji je korišten za prijetnju policajcu. Nakon kratke potjere, Canuck je ispustio nož.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije