Uzmite papir i olovku: Evo šta vaš rukopis govori o vama

Radiosarajevo.ba
Uzmite papir i olovku: Evo šta vaš rukopis govori o vama
Pixabay / Ilustracija
Grafologija je veoma zanimljiva nauka. Na osnovu analize rukopisa, grafolozi otkrivaju osobine ličnosti. Evo šta o vama govori vaše "pisanje".

Ovaj test je veoma jednostavan, potrebni su vam parče papira i olovka.

Napišite prvo što vam padne na pamet. Najbolje bi bilo da zapišete nekoliko redova teksta ili da se zagledate u neki svoj notes. Tako ćete najbolje sagledati sve ključne karakteristike svog rukopisa.

NAGIB SLOVA

Ako vam rukopis naginje DESNO, vi ste otvoreni, volite da upoznajete ljude i da se krećete u velikom društvu. LIJEVO pišu ljudi "iz sjenke", oni koji vole da rade samostalno. Ako pišete desnom rukom, a riječi vam naginju lijevo - jasno je da na taj način izražavate bunt. Ako, pak, pišete RAVNO, to je jasan znak da ste logična i praktična osoba, koja je oprezna s otkrivanjem svojih osjećanja.

VELIČINA SLOVA

Ako su vam slova KRUPNA, svaki grafolog će moći da vam kaže da imate i veliku ličnost kojoj itekako prija pažnja drugih. Mnoge slavne osobe pišu velika slova. MALA slova odaju fokusiranu osobu koja se polako koncentrira na svoje zadatke, to je stidljiva osoba, sklona samoanaliziranju. Fleksibilne osobe pišu UMJERENA slova, što je dobar znak koji govori da se mogu lako prilagoditi svakoj situaciji.

UKRASI NA SLOVIMA

Ako pišete pravilno, BEZ ukrasa i grafičkih dodataka, vi ste osoba koja cijeni svoju privatnost. S druge strane, PETLJE, DUGE NASTAVKE I RAZNE UKRASE na slovima pišu ekspresivne, pričljive osobe koje vole da dijele detalje svog života s prijateljima i kolegama.

SLOVA B I P

Ako pišete slova poput B i P s TANKIM "STOMAČIĆEM" skloni ste ograničavanjima i stresno reagirate na iznenađenja (bila ona pozitivna ili ne). OBLI "STOMAČIĆ" na ovim slovima pokazuje da ste spontani i opušteni i da uživate u životu punim plućima.

MALO PISANO SLOVO I

Ako pišete malo pisano slovo i s tačkicom VISOKO IZNAD vi ste osoba s razvijenom maštom. Ako je tačkica NA SAMOM VRHU, vi ste organizirani i empatični. "Vječno dijete" napisat će kružić umjesto tačkice.

MALO PISANO SLOVO T

Ako crticu na T pišete blizu vrha ovog slova, vi ste ambiciozni i želite da nadmašite svačija očekivanja. Crtica na sredini slova govori o samopouzdanoj osobi koja se osjeća dobro u svojoj koži. Dugačka crtica predstavlja entuzijastičnu osobu, koja zna da bude tvrdoglava kad u nešto duboko vjeruje, dok kratka crtica govori o osobi koju je teško nagovoriti na akciju.

RAZMAK IZMEĐU RIJEČI

VELIKI razmak govori o osobi koja voli svoju slobodu, dok MALI predstavlja osobu koja ne voli biti sama.

TRAG NA PAPIRU

Ako vaša pisana slova ostavljaju dobro vidljiv i jak trag na papiru, vi ste energični i imate mnogo snage i entuzijazma. Ako su slabo vidljiva i ostavljaju tanak trag - vi imate nizak nivo energije, brzo se umarate i gubite volju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije