Uz ovo pravilo saznajte koje ljude trebate zaobilaziti u širokom luku

Radiosarajevo.ba
Uz ovo pravilo saznajte koje ljude trebate zaobilaziti u širokom luku
Arhiv / Ilustracija
Nekada je prilično teško razlikovati osobu koja je zabrljala jednom, ali koja će dati sve od sebe da to ne ponovi, i nekoga kome je u krvi da druge iskorištava bez trunke griže savjesti.

Ako je i vama problem da napravite razliku između ove dvije vrste ljudi, obavezno isprobajte ovo jednostavno pravilo.

Postoje ljudi koji su prosto previše toksični i koje po svaku cijenu treba izbaciti iz života. Međutim, ako pretjerate, pa svakog ko se malčice ogriješio o vas nazovete toksičnim, uskoro ćete ostati sami, piše Blic. Zato primijenite pravilo trojke kako biste lakše razlučili da li je ta osoba samo pogriješila ili je prosto koristoljubiva i toksična.

Kako to pravilo tačno funkcionira, objašnjava psihologinja Harvarda Martha Stout.

„Jedna laž, jedno prekršeno obećanje ili jedna neispunjena obaveza mogu biti nesporazum. Ako imate dva slučaja, tu već treba da se zapitate, a u tri slučaja treba da vam bude jasno da imate posla sa osobom sklonom lažima i obmanama“, navodi ona.

Naravno, uvijek treba uzeti u obzir i prateće okolnosti.

Recimo, ako vas je neko iznevjerio nekoliko puta, a nedavno mu je preminuo blizak prijatelj ili rođak, naravno da mu to nećete uzeti za zlo.

Ali, u svakom slučaju, uvijek obraćajte pažnju na postupke i obrasce u postupcima, a ne na riječi i prazna obećanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije