Ušao u reaktor u Černobilu, šokirao se onim šta je zatekao

Radiosarajevo.ba
Ušao u reaktor u Černobilu, šokirao se onim šta je zatekao
PrtScr / Reaktor broj 5

Instagram zvijezda Neil Ansell koji se pod nadimkom Abandoned Explorer bavi istraživanjem napuštenih mjesta je svoj najnoviji projekt odlučio snimiti u Černobilu.

Prilikom posjeta ostacima nuklearne elektrane snimio je brojna videa i fotografije, ali pronašao je i nešto jako uznemirujuće.

Između ostalog, Neil je ušao u jedan od tornjeva za vodu koji su se koristili za hlađenje reaktora, ali i u sam reaktor broj pet, jedan od reaktora koji nisu bili korišteni.

Jedna od najstrašnijih stvari koje je tamo zatekao bile su kosti rasute po podu, a među njima se nalazila i gas-maska, zbog čega bi se moglo zaključiti da se radi o ljudskim ostacima, no Neil je ustvrdio da je riječ o ostacima neke životinje, piše Index.hr.

"Ne znam kojoj bi životinji mogle pripadati. Što god da je, imalo je ogromne kosti. Ovo je zaista jako čudno mjesto za pronalazak hrpe kostiju", rekao je.

Reaktor broj pet je u vrijeme eksplozije tek bio u izgradnji, bio je 70 posto dovršen, ali nakon nesreće je napušten, a Neil je u njemu pronašao i dizalicu u raspadu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije