Usamljeni starac slomio se pred kamerama nakon predivnog iznenađenja

Radiosarajevo.ba
Usamljeni starac slomio se pred kamerama nakon predivnog iznenađenja
Twitter/Screenshot / 78-godišnji Terrence iz Velike Britanije

Otkad je njegova majka prije dvije decenije preminula, ovaj umirovljenik iz Velike Britanije Božić provodi sam, a kako mu i ovogodišnji ne bi protekao u istom tonu, pobrinuli su se studenti sa univerziteta Oldham.

U intervjuu za BBC, 78-godišnji Terrence priznao je da preintenzivno osjeća samoću, posebno za vrijeme blagdana.

"Upoznali smo nevjerovatnog čovjeka zvanog Terrence. Borio se s usamljenošću dugi niz godina, a nama je rekao da nema božićno drvce. Obećali smo mu da će ga dobiti", rekao je BBC-jev novinar Dan Walker. 

Ovaj 78-godišnjak u razgovoru je otkrio da je dugo bolovao od depresije zbog čega je dugi niz godina volontirajući pomagao drugima koji su se susreli sa sličnim problemima.

Nakon emotivnog intervjua, grupa studenata odlučila je usamljenom Terrenceu prirediti blagdane za pamćenje tako što su ga iznenadili božićnim drvcem, ukrasima i horom koji mu je zapjevao na kraju.

"Imali ste tako velik utjecaj na naše gledatelje, voljeli bismo učiniti nešto za vas", rekao je novinar BBC-a umirovljeniku.

Zahvaljujući dobrim srcima koja nisu dopustila da još jednu zimu ovaj skromni djedica provede sam, Terrence će ovaj Božić slaviti s umirovljenicima iz jednog staračkog doma, prenosi Lad Bible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije