Upoznajte skrivene plaže Crne Gore: Dnevni meni sedam, a pizza dva eura

Radiosarajevo.ba
Upoznajte skrivene plaže Crne Gore: Dnevni meni sedam, a pizza dva eura
Foto: Twitter / Drobni pijesak

Samo oni turisti koji se na Crnogorskom primorju nađu usred sezone, u avgustu, znaju pravo značenje riječi gužva i krkljanac. Od Herceg Novog do Ulcinja, od ranog jutra, sve ležaljke su zauzete, a na “slobodnim” dijelovima šljunka, doslovce su zalijepljeni peškir do peškira.

Zato, gotovo nevjerovatno izgledaju plaže, koje su uprkos ljepoti i čistoći vode, neotkrivene. Jedna od njih je i Perazića Do, u zalivu ispod manastira Reževići, pišu Večernje novosti.

Na oko pola sata vožnje od Bara, 20 minuta iz Sutomora, ili tek pet od Petrovca i jedne od najljepših, ali pretrpanih plaža, Lučice, nalazi se skretanje za Perazića Do. Pešice je, malo teže sići do ove predivne uvale, udaljene oko dva kilometra hoda od Petrovca, ali autom se asfaltiranom stazom lako dolazi do nje.

“Na sreću, ne zna mnogo ljudi za ovo rajsko mjesto”, kaže Beograđanka Marija Živić, koja godišnji odmor s porodicom provodi u Crnoj Gori.

Ona je istakla da su smješteni u Zagrađu kod Sutomora, ali se isključivo kupaju na plaži Perazića Do, jer je ovo jedino mjesto, kako ističe, gdje su ujutru sami na plaži.

“Prosto je nevjerovatno da dok u isto vrijeme na Buljaricama, Lučicama, Jazu, sutomorskom Maljeviku, ne možeš ni ležaljku da nađeš, ovdje se osjećaš kao da je cijela plaža tvoja”, priča ova Beograđanka.

Do uvale skrivene ispod manastira Režević, dolazi se skretanjem sa magistralnog puta Budva-Petrovac. Prekrivena je pijeskom i šljunkom, a dugačka je svega 40 metara. Na lijevom kraju plaže nalazi se kostur nikada završenog hotela “As”, koji čak nije uspio da naruši ambijent plaže koju znatno uljepšavaju stijene koje je priroda neobično izdubila i oblikovala. Dobra strana je što na ogromnom prostoru ispred gradilišta ima sasvim dovoljno mjesta za parkiranje.

Među omiljene crnogorske plaže spadaju i Buljarice, Lučice, Drobni pijesak, Jaz, kao i Kraljičina plaža, do koje za pet eura po osobi, svakog jutra voze lokalni brodići sa većine gradskih plaža.

Za one koji su ovog ljeta odsjeli u Sutomoru, a htjeli bi da izbjegnu vrevu gradske plaže, odličan izbor je plaža Štrbine, okružena i prošarana stijenama, u raznim veličinama, prepunim rakova i školjki.

U ovoj okolini, među omiljene plaže turista uvrstila se Drobni pijesak. Smještena je u skrovitoj uvali, duga oko 250 metara, a zbog žućkasto-bijelog pijeska mnoge podsjeća na prave tropske plaže. Okružena je maslinjacima i makijama, pa djeluje divlje. Na samoj obali je izvor pitke vode i nekoliko ugostiteljskih lokala.

Na plaži Perazića Do nalaze se dva restorana i cijene su za nijansu više nego na većini drugih lokacija. Sladoledi iz sanduka su od dva do tri eura, čorbe su oko tri, pizze od osam eura, koliko koštaju i najjeftiniji obroci od mesa.

U većini restorana, na plaži Jaz, svakog dana u ponudi je novo kuhano jelo po cijeni od četiri eura. U Buljaricama dnevni meni, supa, glavno jelo i salata koštaju sedam eura, a od brze hrane, pizze su dva eura, hamburgeri 2,5, a giros tri eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije