Učiteljica iz regije ostavila komentar na zadatak učenika, roditelji odgovorili

Radiosarajevo.ba
Učiteljica iz regije ostavila komentar na zadatak učenika, roditelji odgovorili
Pixabay / Ilustracija

Na Facebook stranici Podgorički vremeplov, osvanula je fotografija sveske jednog učenika u kojoj se nalazila "ocjena" diktata od strane učiteljice koja je učenikov rad okarakterisala kao "užasan".

Zadatak učenika trećeg razreda - undefinedFoto: Facebook 

Ova konstatacija isprovocirala je roditelje mališana koji su ispod njenog mišljenja i potpisa, ostavili i svoje, zbog čega se na društvenim mrežama povela prava polemika - da li je ovakav način ocjenjivanja učenika, više demoralizuje ili ohrabruje mališane da budu bolji?

"Ovako se ne daje volja za školu. U moje vrijeme pisalo se 'nije dobro, vježbaj'. A užas je za nastavnicu koja je ovo napisala jer ovo je vaš posao da učite djecu" napisao je roditelj razočaran u pedagoški pristup ove učiteljice. 

Iako su mnogi u komentarima osudili ovakav način razgovaranja sa mališanima, bilo je i onih koji su nagađali da dijete ide u treći razred, te da je ovakav način pisanja stvarno skandalozan, zbog čega bi roditelji morali više da rade sa svojim djetetom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije