Facebook spasio život Australki: Doktor je tri puta vraćao kući

Radiosarajevo.ba
Facebook spasio život Australki: Doktor je tri puta vraćao kući
Foto: Daily Mail / Marie Amoureux
Nakon što joj je ljekar tri puta rekao kako je sve u redu, tekst s Facebooka uvjerio je djevojku da ode potražiti drugog doktora, čiji joj je pregled spasio život.

Marie Amoureux iz Australije, čitala je na Facebooku članak o mladoj ženi s dubokom venskom trombozom, tek da bi shvatila kako i ona ima iste simptome, piše Daily Mail.

Ova 28-godišnjakinja nije bila bolesna. Barem ne za doktora opće prakse kojeg je posjetila tri puta kako bi se žalila na gubljenje daha i bol u lijevoj nozi.

Bila sam u suzama prije no što sam i dovršila s čitanjem”, rekla je Amoureux.

Nakon čitanja teksta na internetu otišla je ravno drugom doktoru tražeći drugo mišljenje, te je saznala da joj je noga puna ugrušaka koji su se proširili do pluća.

Doktori su mi rekli da imam masivnu plućnu emboliju te da umirem. Ludo je i pomisliti da da to nije bilo na Faceboooku i da nisam pročitala mogla sam umrijeti od tih ugrušaka”, rekla je ova Australka.

U bolnici je provela sedmicu, te je mjesecima morala trpjeti inekcije za stanjivanje krvi prije nego što su joj prestali simptomi, no to nije bio posljednji put da je naišla na loše medicinske profesionalce.

 Sada se nada da će više medicinskih profesionalaca ubuduće navesti sve rizike povezane s receptima koje izdaju kako ljudi ne bi patili poput nje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije