U stilu Marca Marqueza: Tradicionalna utrka smetljara oduševila Zagrepčane

Anadolija
U stilu Marca Marqueza: Tradicionalna utrka smetljara oduševila Zagrepčane

Utrka smetljara, jedan od zaštitnih događanja Festivala ulične umjetnosti Cest is d Best, održana je danas na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. 

Utrka u kojoj je između 11 takmičara najbrži u vožnji smetljarske trokolice s plastičnom kantom za smeće bio Vanja Lojna, radnik zagrebačke Gradske čistoće, vožena je oko spomenika bana Jelačiča i fontane Manduševac.

Vozači su imali priliku promatračima prikazati svu vještinu zahtjevne vožnje smetljarske trokolice koju su najbolji vozači na zavojima vozili na dva bočna kotača kako bi izbjegli prevrtanje.  Najprije su se vozile tri kvalifikacione utrke, nakon čega je pobjednik određen duelom četvorice najboljih.

Festival ulične umjetnosti Cest is d Best održava se na ulicama zagrebačkog centra od 29. maja do 2. juna, a na festivalu sudjeluje oko 500 performera iz nekoliko hrvatskih gradova i 20-ak drugih država.

U pet dana festivala na sedam pozornica odvijat će se oko 700 sati programa koje će izvesti umjetnici iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Australije, Čilea, Slovenije, Brazila, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Makedonije, Španjolske, Japana, Južne Koreje, Finske…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije