U stilu Iron Mana: Čovjek letio u odijelu i ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Radiosarajevo.ba
U stilu Iron Mana: Čovjek letio u odijelu i ušao u Ginisovu knjigu rekorda
Britanski poduzetnik u opremi u stilu popularnog superjunaka Iron Mana ušao je u Ginisovu knjigu rekorda, jer je postigao najveću brzinu u letećem odijelu.

Richard Browning, osnivač i glavni testni pilot firme Gravity Industries jučer je letio u odijelu gradu Reading u Engleskoj kako bi postavio rekord.

Pravin Patel bio je zvaničnik za Ginisove rekorde i potvrdio je da je Browingova brzina u odijelu precizno mjerena na distanci od najmanje 328 stopa (100 metara).

Browing je dosegnuo brzinu od 32.03 milje na sat (51.53 km/h) na svom trećem i finalnom pokušaju da bi potom pao u obližnje jezero.

Ova brzina bila je dovoljna da se postavi novi rekord.

Izumitelj je rekao da je njegovo odijelo kontrolirano isključivo ljudskim pokretima i da ga pokreće šest mikroturbina koje koriste kerozin.

Browning je izjavio da se pripremao za let mnogo što je uključivalo fizičke vježbe na mišićima kako bi mogao balansirati u zraku.

“Oduševljen sam da sam postavio novi rekord. Ponosan sam što sam dio Ginisove knjige rekorda. Zadovoljstvo je i privilegija imati vlastitu kreaciju koja će biti priznata u svijetu”, napomenuo je Browning, prenose britanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije