U New Yorku prodan jedan od najskupljih stanova na svijetu

Radiosarajevo.ba
U New Yorku prodan jedan od najskupljih stanova na svijetu
Foto: Vornado / Ponuda samo za probrane

Milijarder Ken Griffin, koji se bavi tzv. hedge fondovima, kupio je penthouse u Central Parku u New Yorku, najskuplji stan ikad u SAD-u - cijena je bila vrtoglavih 238 miliona dolara.

Penthouse se nalazi u neboderu koji je još uvijek u izgradnji i koji će biti jedan od najvećih u ovom gradu - imat će 70 spratova, ali samo 116 stanova, od kojih je tek nekolicina prodana.

Griffin je prije nekoliko dana kupio i imanje u Londonu, u blizini Buckinghamske palače, Carlton Gardens, po cijeni od 124 miliona dolara.

No, vratimo se stanu u New Yorku, koji se prostire na više od dvije hiljade kvadrata, piše Wall Street Journal. Stanari ovog nebodera imat će zaštitare, bazen, posebnu sobu za prijeme i evente, sobare, te garažu, kako to Amerikanci kažu, "s punom uslugom". Tu su još i restoran, spa, soba za terapiju, caffe, igralište za košarku, squash te simulator za igranje golfa, fitness centar.

Stanari se pažljivo biraju te to što imate puno novca nije garant da ćete moći kupiti stan, jer čelnik firme koja gradi neboder, Steven Roth, sve pregovore vodi lično s budućim vlasnicima.

Pored Griffina, stanove u luksuznom neboderu kupili su Sting i njegova supruga Trudie Styler, kineski milioner Tong Tong Zhao,

Dodajmo i da se najskuplji dom, ikad prodan na svijetu, nalazi u Hong Kongu, a njegova cijena bila je 361 milion dolara. Kupio ga je milijarder Yeung Kin-Man, koji je vlasnik kompanije koja prodaje ekrane za Appleov iPhone.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije