Trump u napadu: Objavio video na kojem golf lopticom pogađa Hillary Clinton

Radiosarajevo.ba
Trump u napadu: Objavio video na kojem golf lopticom pogađa Hillary Clinton
Foto: EPA-EFE / Donald Trump
Američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je na svom Twitter profilu prenio objavu na kojoj golf lopticom pogađa Hillary Clinton, svoju bivšu rivalku na predsjedničkim izborima iz redova demokrata, koja od udarca pada pri ukrcavanju u avion.

Clinton je ponovo tema Trumpovih objava na Twitteru zbog nedavne promocije knjige "Šta se dogodilo" u kojoj se osvrće na predsjedničku kampanju 2016.

Na videu kojeg je Trump prenio vidi se kako on golf palicom ispucava lopticu koja zatim pogađa Clinton u leđa dok se ukrcava u avion.

Originalni video Clinton je iz 2011., kad je ona stvarno pala na ulazu u letjelicu. 

"Fantastičan golf udarac Donalda Trumpa #NepoštenaHillary", stoji u objavi američkog predsjednika koji je prošle srijede u nizu objava direktno napao svoju bivšu rivalku.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders je rekla da Clinton stvara "lažne prikaze" u objavljenoj knjizi, te priznaje lične greške tokom kampanje, no zauzima i žestok stav prema faktorima koji su doveli do Trumpove pobjede, poput navodnog miješanja Rusije u izbore ili odluke bivšeg direktora FBI-ja Jamesa Comeya da objavi kako se Clinton istražuje oko slučaja elektronske pošte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije